Hlavní obsah

Sparta v dostizích o titul nečekaně klopýtla! Plzeň nasadila k trháku, přišla však o Ďuriše

roj, mm, dosSport.cz
Aktualizováno

Může být, že se v závěrečném účtování letošního ročníku fotbalové Synot ligy bude vzpomínat na 23. kolo jako na zlomový moment bitvy o titul. Zaváhání Sparty, jež nečekaně prohrála 0:2 na Slovácku, využil lídr soutěže a obhájce prvenství z Plzně. Západočeši porazili ve večerním duelu Jihlavu 2:0 po trefách Jana Kovaříka a Daniela Koláře v čele tabulky už mají devítibodový náskok. Na rozdíl pěti bodů se k Letenským, kteří mají utkání k dobru, přiblížila třetí Mladá Boleslav, v Příbrami v nastavení dokonala obrat na 3:2. Nezaváhal ani čtvrtý Liberec, který v Ďolíčku zrušil neporazitelnost Klokanů a slavil výhru 1:0. Souboj ze středu tabulky vyhrálo v Teplicích Brno 1:0. Jablonec doma porazil Zlín 3:1.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Radost fotbalistů Plzně (zleva) Roman Hubník, Daniel Kolář a Jan Holenda.

Článek
Fotogalerie

Plzeňská Viktoria vyhrála dvanácté ligové utkání za sebou, však zároveň zřejmě na delší dobu přišla o nejlepšího střelce Michala Ďuriše, jenž v 65. minutě opustil hřiště s poraněným kotníkem a musel do nemocnice. Výhra Západočechů mohla být i vyšší, ale Holendův gól nebyl uznán kvůli ofsajdu a Kolář za stavu 2:0 ve druhé půli neproměnil (ani opakovaně!) penaltu nařízenou po zákroku na Kovaříka.

Spartu před čtvrtfinále Evropské ligy s Villarrealem nachytalo Slovácko, jemuž podlehla po více než deseti letech a 16 vítězstvích ve vzájemných ligových zápasech. Letenští měli v první půli sice územní převahu, ale na brzký gól Koného nedokázali odpovědět. Domácí po přestávce už favorita do šancí nepouštěli a výhru pojistil gólem na 2:0 Civič. Sparta prohrála po sedmi ligových vítězstvích v řadě.

Třetí Mladá Boleslav v Příbrami dlouho tahala za kratší konec, když po vlastní brance Kúdely a trefě Bednáře nabrala už dvougólové manko. K obratu však zavelel kontaktním gólem střídající Kalabiška, vyrovnání pak v závěru zařídil druhým „vlastencem" v utkání domácí Zápotočný. Boleslavský obrat dokonal ve druhé minutě nastavení ranou z přímého kopu Rada.

Fanoušci Bohemians se v týdnu radovali na magistrátu ze záchrany Ďolíčku, v němž však v sobotu přišli o sérii sedmi domácích zápasů bez porážky. Liberci ve Vršovicích stačila na výhru jediná trefa Ghaňana Sackeyho těsně před přestávkou.

Zlín sice zrušil 537 minut dlouhé čekání na ligový gól, když Holík v Jablonci srovnával na 1:1. Severočeši však nakonec po brankách Masopusta, Mihálika a Beneše slavili výhru 3:1. Zlín už osm kol čeká na vítězství.

Brno potvrdilo, že na Stínadlech není vítaným hostem. Popáté z posledních šesti utkání zde slavilo výhru a ukončilo tím trápení na hřištích soupeřů, kde zvítězilo po pěti zápasech. O třech bodech rozhodl v poslední desetiminutovce proměněnou penaltou Řezníček.

Program 23. kola fotbalové Synot ligy:
Pátek
Olomouc - Ostrava 6:2
Sobota
Slovácko - Sparta 2:0
Branky: 15. Koné, 59. Civič
Bohemians - Liberec 0:1
Branka: 44. Sackey
Jablonec - Zlín 3:1
Branky: 36. Masopust, 50. Mihálik, 61. Beneš - 42. Holík
Příbram - Mladá Boleslav 2:3
Branky: 20. Kúdela (vlastní), 47. Bednář - 57. Kalabiška, 85.,  Zápotočný (vlastní), 90.+2. Rada
Teplice - Brno 0:1
Branka: 81. Řezníček (z pen.)
Plzeň - Jihlava 2:0
Branky: 7. Kovařík, 72. Kolář
Neděle
15:00 Dukla - Slavia

Reklama

Související témata: