Hlavní obsah

Stachanovce nasadil rovnou z letadla, teď už Ščasný zvažuje rotaci opor

Praha

Čím dál na pohárových frontách postupují, tím větší termínový rébus řeší. Již teď je při pohledu do kalendáře jasné, že pokud fotbalisté pražské Sparty vyřadí v semifinále domácího poháru Jablonec nebo ve čtvrtfinále Evropské ligy Villarreal, sezóna se jim protáhne ještě za její konec plánovaný na 14. května. Hlavním cílem přitom stále zůstává útok na mistrovský titul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mužstvo Sparty před derby se Slavií. Jak zvládne těžký závěr sezóny...?

Článek

Kdo čekal, že Sparta vypustí pohárovou odvetu s Libercem a trochu si tak uleví, spletl se. Kouč Ščasný nasadil do boje prakticky hned z letadla i své stachanovce Brabce, Šurala, Frýdka a Dočkala, kteří se necelý den před tím proháněli po hřišti stockholmské Friends Areny v dresu národního týmu. Letenští Slovan vyřadili a přidělali si tak další starosti.

„Pohár nám posloužil hlavně k tomu, abychom po přestávce, kdy měli hráči různé vytížení, zase chytili zápasový režim," vysvětluje trenér Zdeněk Ščasný v rozhovoru pro klubovou televizi.

Zbývající program Sparty:
Potvrzené termíny
2. dubna Slovácko - Sparta (liga)
7. dubna Villarreal - Sparta (EL)
10. dubna Sparta - Příbram (liga)
14. dubna Sparta - Villarreal (EL)
17. dubna Bohemians - Sparta (liga)
20. dubna Dukla - Sparta (liga)
Úřední termíny (mohou se změnit)
24. dubna Sparta - Plzeň (liga)
27. dubna Jablonec - Sparta (pohár)
30. dubna Teplice - Sparta (liga)
4. května Sparta - Jablonec (pohár)
8. května Sparta - Liberec (liga)
11. května Brno - Sparta (liga)
14. května Sparta - Jihlava (liga)
Semifinále EL má termíny 28. dubna a 5. května, v případě postupu přes Villarreal by tedy odsunulo pohárové duely s Jabloncem neznámo kam...

S jednou sestavou si nevystačí

Spartu po reprezentační přestávce každopádně čeká perná šichta. V sobotu hraje na Slovácku a také vzhledem k dohrávce odloženého zápasu na Dukle ji až do konce sezóny čekají samé anglické týdny s vloženými duely do jejich prostředka.

„Teď už bude náš program až do konce sezóny hrozně náročný. K tomu musím přihlédnout, stejně jako k zdravotnímu stavu hráčů. Nevylučuji, že hráči z užšího kádru budou v sestavě rotovat, protože s jednou jedenáctkou se to nedá zvládnout," avizuje Ščasný.

Pekelnou pouť začíná Sparta na Slovácku, pak už se nezastaví a mezi zápasy si ani pořádně nezatrénuje.

„Já byl šťastný, že jedu na nároďák. Odpočinku moc není, ale když se víc hraje, než trénuje, příjemně se to snáší. Zápasů je opravdu hodně, snad to i po pauze zvládneme," říká novopečený reprezentant Lukáš Mareček.

Kosí protivníky na všech frontách

Jeho tým teď každopádně čeká oblíbený soupeř. Sparta naposledy v lize prohrála se Slováckem v září 2005 a od té doby vyhrála všech 16 vzájemných soubojů. Na půdě soupeře ovládla posledních sedm duelů a inkasovala v nich jediný gól...

„Chtěli bychom Spartu něčím překvapit. Historie našich výsledků ve vzájemných zápasech až vyvolává rozpaky, jak dlouho jsme ji nedokázali porazit. Na druhou stranu víme, že síla Sparty je nyní abnormální, kosí protivníky na všech frontách," poznamenává Svatopluk Habanec, trenér Slovácka.

Zápas Slovácko - Sparta se hraje v sobotu od 17:00, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: