Hlavní obsah

Slovácko - Sparta 2:0Sparta v dostizích o titul nečekaně klopýtla na Slovácku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Koné 1 : 0
59. Civič 2 : 0
Záznam online reportáže

Uherské Hradiště

Fotbalisté Sparty prohráli ve 23. kole první ligy v Uherském Hradišti s domácím Slováckem 0:2. V dostizích o titul Sparta po sedmi vítězstvích nečekaně klopýtla a dala Plzni ve večerní dohrávce s Jihlavou šanci navýšit náskok na devět bodů. Branky Slovácka, které porazilo letenského soupeře po více než deseti letech, vstřelili v 15. minutě Francis Koné a v 59. minutě Eldar Civič.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Slovácka oslavují gól proti Spartě.

Článek
Fotogalerie

V sestavě Slovácka se místo kanonýra Doška objevil na hrotu útoku Koné. Trenér Sparty Ščasný nezařadil pět hráčů základní sestavy Bičíka, Zahustela, Holka, Váchu a Frýdka. V brance se objevil Miller, který si připsal svůj další ligový start po téměř dvou a půl letech.

Slovácko vsadilo na dokonalou defenzívu, kterou prokládalo pouze ojedinělými bleskovými protiútoky. Sparta sice měla vytrvalou územní převahu, proti přehuštěné obraně se však nedokázala prosadit a jediné dvě slibnější šance si Pražané vypracovali ve 13. minutě.

Nejdříve se po průniku Konatého po pravé straně dostal k míči Lafata, který překonal i brankáře Heču, ale v poslední chvíli vykopl míč z brankové čáry Rada. Vzápětí se po trestném kopu ocitl u levé tyče volný Costa, jenže s jeho pokusem si Heča poradil.

Slovácko udeřilo o dvě minuty později. Po rychlém protiútoku robustní útočník Koné vyhrál souboj s obráncem Mazuchem, brankář Miller špatně vyběhl a útočník Slovácka z úhlu poslal míč do sítě.

Po poločasové přestávce kouč Ščasný posílil ofenzívu zařazením Juliše místo nevýrazného Matějovského. Sparta pozměnila taktiku, místo postupných útoků a zdlouhavé kombinace zkoušela nakopávat míče před branku protivníka. Ani tento způsob na obranu Slovácka neplatil. Naopak v 59. minutě vybojoval Civič na vlastní polovině hřiště míč a dlouhé sólo po levé straně zakončil druhým gólem.

Na nepříznivý stav odpověděla Sparta zvýšeným tlakem, kterému ale Slovácko s vypětím sil odolalo a nepustilo soupeře do vážnější šance. Zásluhou bojovnosti si připsalo před vyprodaným hledištěm tři body a Spartu zdolalo po předcházejících šestnácti prohrách ve vzájemných duelech.

23. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Sparta Praha 2:0 (1:0)
Branky: 15. Koné, 59. Civič. Rozhodčí: Nenadál - Wilczek, Pelikán. ŽK: Šimko, Daníček, Kerbr, Došek - Konaté, Brabec. Diváci: 7765 (vyprodáno).
Slovácko: Heča - Reinberk, Rada, Hofmann, Šimko (77. Kerbr) - Šumulikoski - Biolek (73. Diviš), Daníček, Havlík, Civič - Koné (83. Došek). Trenér: Habanec.
Sparta: Miller - Mareček, Brabec, Mazuch (77. Jiráček), Costa - Dočkal, Matějovský (46. Juliš) - Konaté, Šural, Krejčí - Lafata. Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: