Hlavní obsah

Trenéři se shodli: Příbram štěstí opustilo a přiklonilo se k Boleslavi

Příbram

Příbramský kapitán Tomáš Zápotočný nad prohrou nezoufal. „Je to škoda, takový je fotbal... Určitě nás dvougólové vedení neukolébalo, ale projevila se velká kvalita Mladé Boleslavi. V závěru jsem si dal nešťastný vlastní branku, když míč přede mnou tečoval některý z hráčů hostí a mne už balón jen trefil. Rada to pak parádně trefil z trestného kopu. Je smutné, že jsme doma na jaře ještě nevyhráli, ale pořád máme boj o záchranu ve svých rukou,“ konstatoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský obránce Tomáš Zápotočný si v závěru duelu s Mladou Boleslaví vstřelil vlastní gól.

Článek

Trenér Pavel Tobiáš byl hodně smutný. „Je mi líto hlavně hráčů, kteří zápas tvrdě odpracovali. Ale zápas ukázal, jak tenká nit je mezi úspěchem a neúspěchem. Kdybychom udrželi dvougólové vedení o patnáct minut déle, třeba by to dopadlo jinak. Štěstí se od nás odklonilo, hlavně vyrovnávací gól pro nás byl hodně smolný. Kdybychom dnes vyhráli, jsme v euforii a nebavíme se o záchraně. Věřím ale, že máme na to, abychom v Příbrami ligu udrželi. Pozitivem bylo, že jsme navázali na výkon z Jihlavy, dali silnému soupeři dva góly, ale tentokrát nám chybělo víc štěstí," povzdechl si.

Jen jsem potřeboval trefit bránu, přiznal Rada

Mladoboleslavský Jakub Rada rozhodl středočeský souboj v Příbrami parádní trefou z trestného kopu v nastavení. „Zeď byla dlouhá, ještě zdvojená, brankář nemohl nic vidět, takže jsem jen potřeboval trefit branku, což se povedlo," říkal s ulehčením. O tom, že si Boleslav odveze z Příbrami minimálně bod, nepochyboval ani při dvougólovém vedení domácích. „Bylo to těžké, zbytečně jsme si to sami zkomplikovali, ale naštěstí jsme sami dali brzy kontaktní gól a vytvořili si převahu i šance. Bylo by kruté, kdybychom vzhledem k vývoji zápasu odjeli bez bodu," dodal.

Kouč Karel Jarolím byl s výsledkem spokojený. „Ale nevypadalo to s námi dobře. Inkasovali jsme po našich chybách. Při první brance Kúdela říkal, že byl lehce přistrčený. Především ale dopředu neměl chodit gólman. Na druhou branku jsme reagovali brzy snížením a při vyrovnávací jsme měli velké štěstí. Rada pak v nastavení zachoval klid a rozhodl. Bylo by hodně špatné, kdybychom odjeli bez bodu," říkal s ulehčením v hlase mladoboleslavský kouč, který si připsal na lavičce 153. výhru a stal se rekordmanem mezi ligovými trenéry.

Reklama

Související témata: