Hlavní obsah

Ščasný: Nebudeme brečet ani naříkat. Značná nepříjemnost, ale porážka jednou přijít musela

Uherské Hradiště

Možná fatální klopýtnutí potkalo v honbě za mistrovským titulem fotbalisty Sparty. Oslabení Pražané bez pěti marodů nezvládli utkání 23. ligového kola na hřišti Slovácka, v Uherském Hradišti padli nečekaně 0:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaní fotbalisté Sparty po porážce na Slovácku.

Článek
Fotogalerie

„Byl to zápas o první brance. Inkasovali jsme ji z brejku my a bohužel se nám tentokrát nepovedlo skóre otočit. Přestože jsme měli skoro neustále převahu, počínali jsme si v ofenzívě většinou pomalu a komplikovaně," smutnil sparťanský trenér Zdeněk Ščasný.

Postrádal zraněného brankáře Bičíka i marodící opory do pole Holka, Zahustela a Váchu. V trestu je navíc Frýdek. „Hodně nám při dobývání soupeřovy obrany chyběli. Zejména Martin Frýdek umí z druhé vlny udeřit. Nemá ovšem cenu nad porážkou brečet či nějak naříkat. Jednou v našem nahuštěném programu přijít musela. Postihla nás v dostizích s Plzní značná nepříjemnost, ale pokud jsme silné mužstvo, zase se na vítěznou vlnu vrátíme," přemítal Ščasný, jenž připustil, že se utkání na Slovácku dopředu obával.

„Ani v týdnu totiž nebyl náš výkon v pohárovém duelu s Libercem zdaleka optimální. Reprezentační pauza nás zřejmě trochu rozhodila," mínil. „Teď pro nás bude mimořádně důležité, za jak dlouho se vrátí do přípravy marodící borci," uvědomoval si.

Mazuch se kál

Pro jeho tým byl klíčový okamžik z šestnácté minuty, kdy po nedorozumění brankáře Millera se stoperem Mazuchem při dlouhém nákopu domácích inkasovali sparťané důležitou první branku. „Beru ji na sebe. Čekal jsem odskok balónu, místo toho se míč nečekaně zastavil," kál se Ondřej Mazuch. „Pak jsme tlačili a nějaké šance jsme si vytvořili, avšak chyběl nám tentokrát vpředu větší důraz. Stalo se, musíme se teď dobře připravit na další zápasy," plánoval zklamaný Mazuch.

Ani gólmanovi Miroslavu Millerovi, který nastoupil v nejvyšší soutěži po téměř dvou a půl letech, nebylo příliš do řeči. „Chytal jsem už předtím pohár proti Liberci, cítil jsem se docela dobře. Na Slovácku ovšem všechno hrálo proti nám. Marně jsme dobývali soupeřovu obranu. Výsledek je sice špatný, avšak nic nebalíme. Jdeme dál, do konce ligového ročníku se může ještě přihodit cokoliv," neskládal zbraně Miller.

Fotbalisté Slovácka opouštěli hřiště v mnohem lepší náladě. Děkovačku si s vyprodaným hledištěm náležitě užili. „Pečlivě jsme se na Spartu připravili, motivaci jsme měli obrovskou. Jsem šťastný, že jsme vydolovali strašně cenné tři body, a že jsem k nim gólem přispěl," zářil Tožan Francis Koné, který dostal na hrotu přednost v základní sestavě před obvyklým kapitánem Doškem. „Střetnutí mi mimořádně vyšlo, ale Libor je pořád naším elitním útočníkem," usmíval se.

Civič: Hlavně dát pořádnou ránu!

Překvapivý triumf Slovácka pečetil po změně stran další cizinec v sestavě moravského mužstva. Mladý Bosňan Eldar Civič zakončil svoje velkolepé sólo přesnou střelou. „V brejku jsem upaloval, co to šlo. Říkal jsem si, že dřív než zdechnu vysílením, musím dát pořádnou ránu. Povedlo se," culil se Civič, který ani neviděl dva nabíhající spoluhráče. „Hned jsem věděl, že chci pálit," prozradil. Vítězství si vychutnával. „Sparta se neporáží každý den. A na mě se navíc přijely podívat mamka se sestrou," rozplýval se.

Kouč Slovácka Svatopluk Habanec vybojoval první body v roli trenéra proti Spartě. „Všechno se tentokrát sešlo, jak mělo. Dokonale nám vyšla taktika s pěti obránci, důrazem na bleskurychlé protiútoky a s urostlým Koném vpředu. Je to dosud moje nejvýznamnější vítězství," lebedil si.

Reklama

Související témata: