Hlavní obsah

Plzeň - Jihlava 2:0Plzeň po triumfu nad Jihlavou vytvořila rekord. Kolář ale neproměnil ani opakovanou penaltu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Kovařík 1 : 0
72. Kolář 2 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Fotbalová Plzeň využila nečekaného zaváhání Sparty na Slovácku, po sobotní výhře 2:0 nad Jihlavou vede Synot ligu před letenským týmem už o 9 bodů. Pražané však mají ještě k dobru dohrávku na Dukle. Góly Viktorie obstarali Jan Kovařík a Daniel Kolář. Ten mohl přidat další trefu, jenže neproměnil ani opakovanou penaltu.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Jan Kovařík z Plzně střílí gól, Petr Tlustý ani jihlavský brankář Jan Hanuš už zasáhnout nestačili.

Článek
Fotogalerie

Pro Plzeň to byla už 12. výhra v lize za sebou, čímž opět vylepšila vlastní rekord. Lídra, který už v nejvyšší soutěži neinkasoval 572 minut, však potkala i velká nepříjemnost. Dost možná až do konce sezóny ztratila nejlepšího kanonýra soutěže, útočníka Michala Ďuriše, který si ve druhém poločase zle pochroumal kotník.

Domácí udeřili už v 7. minutě. Na chytrou přihrávku Davida Limberského za obranu si sběhl Jan Kovařík, přistrčil si míč a prostřelil Jana Hanuše. Byl to Kovaříkův šestý gól v lize v této sezóně.

Vysočina ovšem mohla záhy srovnat. V 16. minutě po přímém kopu z levé strany hlavičkoval Lukáš Kryštůfek do břevna! O deset minut později mohla Viktoria odskočit na dvě branky, jenže Michal Ďuriš v solidní šanci pálil vedle. V 35. minutě předvedli hosté nádhernou přímočarou akci, Petr Hronek se hnal sám na Matúše Kozáčika, namísto zakončení ale přihrával Josefu Bazalovi. U míče byl však dříve vracející se Aleš Matějů, který tím zachránil jistý gól.

O záchranu bojující Jihlava předváděla rychlý, kombinační fotbal, odvážně napadala domácí rozehrávku ve třech hráčích, Plzeňští byli vyvedeni z konceptu. Ani ve druhém poločase se očekávaný tlak Viktorie se nekonal. Hosté dál „zlobili", hrozili z každého brejku.

V 58. minutě si Doosan Aréna povzdechla, Milan Petržela totiž z osmi metrů přestřelil. Viktorii nakonec uklidnil gól Daniela Koláře v 72. minutě po přímém kopu Kolaříka. Pro reprezentačního záložníka to byla jubilejní 70. trefa v české lize.

Poté mohl přidat další branku, jenže během minuty neproměnil dvě penalty. Po prvním nezdaru nechal sudí Jech exekuci opakovat, Hanuš ale ránu Koláře vyrazil. Domácí i tak dokráčeli bezpečně k výhře. Velkou pochvalu ovšem zaslouží Jihlava, která zanechala v Doosan Aréně výborný dojem. Její výkon vůbec nekorespondoval s jejím umístěním na 14. příčce.

23. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Vysočina Jihlava 2:0 (1:0)
Branky: 7. Kovařík, 72. Kolář. Rozhodčí: Jech - Urban, Kubr. ŽK: Baránek - Urdinov. Diváci: 10 792.
Plzeň: Kozáčik - Matějů, Baránek, Hubník, Limberský - Hrošovský, Hořava - Petržela (79. Krmenčík), Kolář (90. Vaněk), Kovařík - Ďuriš (66. Holenda). Trenér: Krejčí.
Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Krejčí, Tlustý, Urdinov (81. Mišůn) - Nerad (75. Jungr), Šulek - Bazal, Hronek, Vaculík (75. Kukol) - Voltr. Trenér: Hipp.

Reklama

Související témata: