Hlavní obsah

Vítězný gól jsem přes zeď ani neviděl, usmíval se mladoboleslavský střelec Rada

Příbram

Mladoboleslavský záložník Jakub Rada znovu potvrdil, jak povedený byl pro Mladou Boleslav jeho přestup. V sobotu v Příbrami po jeho trestném kopu a hlavičce Zápotočného do vlastní sítě hosté vyrovnali a v nastavení nádhernou ranou z trestného kopu do horního rohu Hruškovy branky zajistil ve 23. kole Synot ligy hostům tři body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Rada z Mladé Boleslavi pálí při utkání s Jabloncem. (archivní snímek)

Článek

Jak bylo těžké otočit nepříznivý stav z 0:2 na 3:2?

Zápas byl náročný, bojovný, Příbram hraje nakopávané míče na Bednáře. Myslím si, že až na ten první náš nešťastný vlastní gól jsme byli lepší a na začátku druhé půle jsme si utkání sami ještě zkomplikovali. Domácí si jiné šance nevytvořili. O to je krásnější, že jsme utkání v samém závěru otočili a máme tři body.

Neobávali jste se po druhém inkasovaném gólu, že odjedete z Příbrami s prázdnou?

Nás přibrzdil už první inkasovaný gól. My jsme si ale už v první půli vytvořili nějaké šance. Ve druhé, i když jsme brzy dostali druhou branku, jsme vyvinuli tlak. Důležité bylo, že jsme dali brzy kontaktní gól a pak už zápas plně ovládli. Věřil jsem, že minimálně uhrajeme remízu. Bylo by pro nás hodně kruté, kdybychom si z Příbrami neodvezli ani bod.

Zápas jste rozhodl v nastavení nádherným gólem z trestného kopu...

Já přes zeď ani pořádně neviděl, kam míč zapadl, jen jsem postřehl, jak se rozvlnila síť v brance. To byl krásný pocit. Musím se na ten gól v klidu podívat.

Bylo už před rozhodujícím trestným kopem jasné, že ho budete kopat vy?

V podstatě ano, jen jsme to prokonzultovali s Alešem Čermákem. Věřil jsem si, jen jsem se rozmýšlel, na kterou stranu to kopnu.

Brankář Hruška přes dlouhou zeď nic neviděl. Soustředil jste se jen na to, abyste trefil bránu?

Přesně tak. Gólman to má v takové situaci hodně složité. Stačí jen prudkou ránou trefit bránu. Šance, že z toho bude gól, je pro střelce veliká.

Říkal Ondřej Kúdela něco o vlastním gólu, který si dal v první půli?

O tom, že ho Bednář postrčil, mluvil. Jestli to byl faul nebo ne, se musíme podívat na videu. Podstatné ale bylo nedorozumění v našich řadách, jestli měl jít Honza Šeda z brány nebo ne. To si rozebereme v týdnu.

Dodala vám reprezentace další porci sebevědomí?

Určitě to pro mne je velkým povzbuzením a motivací do další práce. Zahrát si za národní mužstvo je vždycky příjemné.

Reklama