Hlavní obsah

Míč mi sjel po čele do brány. Chybička, krčil rameny příbramský kapitán Zápotočný

Karel FeltSport.czPrávo

Nešťastník zápasu. Tomáš Zápotočný v sobotním duelu 23. kola fotbalové Synot ligy s Mladou Boleslaví perfektně dirigoval příbramskou obranu, která nejproduktivnějšímu útoku ligy mnoho nedovolila. Nakonec sám „zařídil“ vyrovnání na 2:2 nešťastnou tečí do vlastní brány a hosté si nakonec odvezli od Litavky všechny tři body...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský obránce Tomáš Zápotočný.

Článek

Zažil jste někdy v kariéře takový zápas, kdy jste vedli 2:0 a nakonec prohráli?

Určitě zažil... Takový je fotbal, a to je na něm to hezké, že nic není předem hotové. Dneska jsme ti smutní bohužel my. Zasloužili jsme si alespoň bod, ale nedá se nic dělat. Ukázala se fotbalová pravda, že vést 2:0 těsně po poločase je nejhorší výsledek.

Vy jste si dal vlastní gól na 2:2. Jak se situace seběhla?

Byl to krásně točený míč do brány. Přede mnou někdo ze soupeřů míč líznul, balón mi sjel po čele a nešťastně skončil v naší bráně. Prostě z mojí strany chybička.

Neusnuli jste za stavu 2:0 trochu na vavřínech?

To si nemyslím. Hráči Boleslavi ukázali velkou kvalitu. I přes prohru se nemáme za co stydět, když srovnáme hráčskou sílu obou týmů.

Na jaře Příbram doma ještě nevyhrála. Mrzí to hodně?

To určitě moc mrzí. Je to paradox, že doma nevyhráváme a v tabulce domácích utkání jsme předposlední. To je strašné. Musíme nad tím zamyslet a něco s tím udělat.

Olomouc v pátek rozstřílela Ostravu a bodově se vám přiblížila. Nejste z toho nervózní?

Není důvod, protože pořád máme o čtyři body víc, než Hanáci a obě vzájemná utkání jsme vyhráli. To je bonus navíc. Pro nás bude v boji o záchranu klíčový domácí zápas s Ostravou. V něm se to bude lámat.

Na jaře jste doma nedali až do sobotního zápasu gól. Věřili jste, že už to tam začne padat?

Věřili, ale ani dva góly nám na výhru nestačily. Nedá se nic dělat, jedeme dál. Určitě nás tahle prohra nezlomí, protože herně to z naší strany nebylo špatné. Tohle jaro si prostě vyžíráme i smůlu. Beru to s nadhledem. Vždyť s Boleslaví to byl zápas, který se mohl líbit i divákům, i když jsme prohráli.

Takže o záchranu se nebojíte?

Vůbec ne! Máme sílu na to, abychom ligu zachránili.

Reklama