Hlavní obsah

Prohrát v Příbrami by mě štvalo, přiznal Jarolím

Příbram

Mladoboleslavský kouč Karel Jarolím byl viditelně spokojený s vítězstvím svého týmu. Zejména ho potěšilo, že jeho svěřenci nešli za stavu 0:2 do kolen a utkání v Příbrami ve 23. kole fotbalové Synot ligy otočili na 3:2 ve svůj prospěch.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím.

Článek

Otočili jste zápas, v němž jste prohrávali už 0:2. Oddechl jste si ve druhé minutě nastavení, když se trefil Rada?

Samozřejmě jsem rád, že jsme otočili zápas, který se pro nás nevyvíjel dobře. Obě branky jsme dostali po fatálních chybách. Těžký terén neumožňoval hrát kombinační fotbal a po druhém obdrženém gólu to s námi skutečně nevypadalo dobře. Ale prohrát v Příbrami po takových chybách by mě opravdu štvalo. Pro Příbram je výsledek krutý, ale takový už je fotbal.

Vy jste postupně poslal do hry všechny útočníky. Věřil jste v obrat?

Střídání se vyplatilo. Kalabiška dal kontaktní gól po pár minutách a v tu chvíli jsem věřil, že dokážeme nejméně srovnat. Náš vyrovnávací gól, kdy se míč odrazil do sítě od Zápotočného, byl hodně šťastný. V závěru nastavení při trestném kopu zachoval Rada chladnou hlavu a trefil to pěkně, takže nakonec máme všechny tři body. O to víc jsem spokojený.

Vy jste byl vyhlášeným exekutorem trestných kopů, nesvrběly vás nohy, že byste si ho šel sám kopnout?

Míč byl ve velmi dobrém postavení od branky. Je pravda, že z takových situací jsem pár gólů dal (úsměv). Dobří hráči takové trestňáky proměňují, takže Rada je dobrý hráč.

Byl jste s ním spokojený nejen kvůli vítěznému gólu?

Nezačal zápas nejlépe, ale postupem času se do toho dostával. A dal vítězný gól, takže z tohoto pohledu určitě ano. Pořád mu říkám, ať se tlačí dopředu. Kolem šestnáctky je nebezpečný. Umí přihrát do šance nebo sám zakončit.

Jak jste viděl situaci kolem prvního inkasovaného gólu, kdy se Kúdela, který si dal vlastní gól, zlobil, že ho Bednář postrčil?

Neviděl jsem to dobře, dokonce jsem myslel, že branku vstřelil Bednář. Kúdela mluvil o postrčení, ale chyba byla především u našeho gólmana. Neměl chodit dopředu, když šlo o soubojovou situaci, spoluhráči ji tím hodně ztížil.

Na trenérské lavičce jste vyhrál 153. utkání v lize a vytvořil nový rekord, když jste překonal Petra Uličného. Těší vás to?

Tohle vůbec neřeším. Rekordy jsou od toho, aby se překonávaly. Pro ostatní trenéry je to výzva a třeba ho brzy někdo překoná, ale nebudu tvrdit, že mne to netěší.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice