Hlavní obsah

Porážka, která je nebolí. Klokani dosáhli zásadní výhry na radnici

„Hlavní je, že jsme měli štěstí na radnici. Nemůže se nás držet pořád...“ Konstatování jednoho z fanoušků fotbalové Bohemky věrně ilustruje situaci. Klokany tentokrát ligová porážka s Libercem (0:1) nebolí. V týdnu pro ně byla zásadní bitva o Ďolíček. A tu na radnici vyhráli, magistrát jejich stadión odkoupí. „Byl bych hloupý, kdybych chtěl měnit vítězství na radnici za tři body. Je dobře, jak to dopadlo,“ poukazuje záložník Michal Hubínek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ďolíček, víc než stadión...

Článek

Zásadní týden pro celý klub. Přijít o Ďolíček, kdo ví, jak by to s fotbalisty Bohemians Praha 1905 dopadlo. Všichni hráči také vstoupili do Družstva fanoušků. Včetně Michala Švece, který u Botiče jen hostuje od sousedů z Edenu.

„Dění na radnici jsme samozřejmě pozorně sledovali. Na zápas jsme se nicméně připravili tak, jak jsme měli. Nic jsme nepodcenili," ujišťuje Švec.

„Před zápasem jsem se snažil na dění kolem stadiónu nemyslet. Už jen proto, že to na radnici dobře dopadlo, jsme chtěli přidat vítězství také na hřišti. Hnalo nás to dopředu, ale zápas měl krutý průběh. Sami jsme čtyřikrát trefili tyč nebo břevno, jediný gól pak dostali z pološance," přidává se Michal Hubínek.

Kdykoliv jindy by po takovém utkání nářky nebraly konce. Klokani si však tentokrát moc dobře uvědomují, že vítězství na radnici je mnohem zásadnější než případné tři body s Libercem.

Jeden z bojů odpadne, vítá kouč

„Ani já bych neměnil. Stadión je pro nás důležitý. Člověk situaci vnímá a je ztotožněný s Bohemkou. Konkurz nás hodně tíží, jsem rád, že se vyřešil stadión a dotáhne se to do konce. Jeden z bojů nám tak odpadne," zdůrazňuje trenér Roman Pivarník.

Zápas samotný se dostal do stínu hlavní události týdne. „To víme, ale ne u hráčů, plníme si své povinnosti. Větší problém byl, že během pauzy jsme měli tři, čtyři hráče mimo. Jsme malý klub, nejsme na takovou situaci zvyklí jako ti velcí. Liberec naskočil do rytmu již v poháru na Spartě. Pozitivní je, že jsme byli celý zápas lepší. Příprava byla v pořádku," líčí Pivarník.

Jeho tým teď má na předposlední Olomouc náskok jen pět bodů. Sedm kol před koncem soutěže žádná velká jistota.

„Na jiné se nekoukáme. Je jasné, že ostatní nějaké zápasy vyhrají. Musíme se soustředit jen na sebe, nachystat se na další zápasy," říká kouč.

Reklama

Související témata: