Hlavní obsah

Neskutečný smolař Štetina! Minule Duklu porazil vlastencem s Jihlavou, teď se Slavií

Zase on. Podruhé po sobě v domácím duelu opět nešťastníkem. V předchozím střetnutí s Jihlavou si po střetu s ním hodil gólman Hroššo balón do sítě a Dukla prohrála, v malém pražském derby si dal na Julisce Jakub Štetina dokonce čistokrevného vlastence a jeho tým podlehl i Slavii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný obránce Dukly Praha Lukáš Štetina, který si dal proti Slavii opět vlastní gól.

Článek
Fotogalerie

„Přemíra snahy? Smůla? Od obojího trochu. Není už ale náhoda, že prohráváme po vlastních gólech. Vždyť se nám to stalo už potřetí," připomínal trenér Luboš Kozel nejen duel s Jihlavou, ale i zápas s Příbramí, o jehož osudu rovněž rozhodl vlastní gól jeho svěřenců.

Nešťastník Štetina jen klopil hlavu. „Nemělo by se to stávat, však už jsem se chalanům v kabině omluvil," činil pokání, stejně jako to dělal po střetnutí s Jihlavou.

„Chystal jsem se odkopnout balón levačkou do autu, jenže dotírající Mešanovič mě ,štrejchnul´ do nohy a já trefil míč hodně nešťastně. Faul to ale nebyl zase takový, aby ho sudí pískal," popisoval inkriminovaný okamžik, kdy Mihalíkův centr usměrnil za záda bezmocného Rady.

Je to o smůle

„Do soupeřovy brány mi to nepadá, zato do vlastní brány ano. To už není jen o přemíře snahy, ale opravdu o smůle," připomínal slovenský stoper ve službách Dukly situaci z druhé půle, kdy chtěl odčinit svůj kolaps, který o výsledku derby a bodovém zisku Slavie rozhodl. Doslova akrobaticky se položil do přihrávky, ale volejem trefil jen břevno.

A kdyby jen to! Když Dukla záhy po jeho vlastenci zásluhou Gorkšse vyrovnala, sudí branku neuznal. Pro ofsajd, v němž stál právě Štetina.

„Ale já míčem nehrál, takže o ofsajd jít nemohlo," krčil bezmocně rameny, protože toho v derby se Slavií na něho bylo přece jen moc.

„Prohrát jsme neměli, protože minimálně remízu jsme si zasloužili. Šance jsme si tentokrát vytvořili, jenže štěstí se od nás odvrátilo. A protože ani nulu neudržíme, abychom sbírali bod po bodu, jsme na tom tak, jak jsme. Místo ataku na pohárové příčky se na nás dotahují mužstva ze dna tabulky," uvědomoval si Štetina po další domácí prohře, že se situace po další domácí prohře začíná pro Duklu komplikovat.

„Už i psychika na nás doléhá, což se pak v zápasech projevuje," přiznával, že nejen v něm, ale i spoluhráčích nervy pracují.

Reklama

Související témata: