Hlavní obsah

Uhrin jako Chytrá horákyně: Neříkám, že jsem s výkonem úplně spokojen, zároveň netvrdím, že jsem nespokojen

Praha

Fotbalem servírovaným v malém pražském derby rozhodně nenadchli, ale pro slávisty bylo podstatné, že Duklu porazili a v dostizích za pohárovými příčkami tak udrželi kontakt s fotbalisty Mladé Boleslavi a Liberce. A na radosti jim nic neubíralo, že se domácí museli o jejich výhru postarat vlastním gólem. „Vlastní sice byl, ale my jsme k němu Duklu přinutili dobrou přihrávkou a tlakem na bránícího hráče,“ namítal trenér Slavie Dušan Uhrin.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Souček ze Slavie (vpředu) a Tomáš Berger z Dukly Praha během malého pražského derby.

Článek
Fotogalerie

Prohra v předchozím kole se Spartou pro něho byla ránou, to Uhrin nezastíral. Změny, které byl nucen v sestavě udělat, komplikaci rovněž představovaly. Aby ne, když musel postavit Baráka a Mihalíka, kteří si v základní sestavě odbývali premiéru.

Mladíci premiéru zvládli

„Byl jsem přece jen trochu nervózní z toho, zda vydrží celý zápas. Mihalík dlouho marodil, laboroval se svalovým zraněním, pak měl zase chřipku, takže má nejen tréninkové manko, ale stejně jako Barákovi mu schází zápasový rytmus. Oba sice nastoupili během reprezentační přestávky za jednadvacítky svých zemí, ale to jsou přece jen jiná utkání, než mezi chlapy," přiznával slávistický kouč.

Oba mladíci však premiéru v základní sestavě zvládli. Barák se navíc blýskl parádní střelou, Mihalík přihrávkou do šestnáctky Dukly, kterou si Štetina srazil do vlastní brány.

„Mihalík je rychlým, technickým fotbalistou, ale má pořád rezervy, což samozřejmě platí i o Barákovi a plnění defenzivních úkolů, jež na něm vyžaduji," glosoval Uhrin premiérové vystoupení mladíků.

I díky nim se odvezla Slavia z Julisky tři body, i když trenér kvitoval i výkon brankáře Pavlenky, jenž se po derby se Spartou opět vrátil mezi tyče a zase vychytal čisté konto, stejně jako třeba Mešanoviče, který musel nahradit na hrotu útoku Škodu.

„Škoda během reprezentační přestávky devět dnů netrénoval, na zápas nebyl úplně připravený, a proto nastoupil Mešanovič. Jsem rád, že utkání zvládl a vysokým obráncům Dukly dělal problémy."

Uhrin: Záleží jen na nás

Suma sumárum - vesměs samá slova chvály. „Nemohu říci, že jsem s naším výkonem úplně spokojen, ale zároveň nebudu tvrdit, že jsem nespokojen," hodnotil Uhrin vystoupení svého týmu na Julisce ve stylu Chytré horákyně.

„Odevzdali jsme všechno, co v nás bylo, někteří hráči si hrábli na samé dno sil. A hlavně - byli jsme kompaktnější než domácí, dobře jsme bránili, měli obrovské šance. Nechtěli jsme nechat Duklu kombinovat, což se nám dařilo, sami jsme chtěli chodit do brejkových situací. Do přestávky jich bylo málo, po ní jsme se i v tomto směru zlepšili. Ale to, co neproměnil Vukadinovič metr před bránou, to snad ani nejde nedat."

Nejpodstatnější však byl import tří bodů, díky němuž Slavia ztrácí na čtvrtý Liberec dál jen tři body a na třetí Mladou Boleslav pak bodů šest.

„Záleží na nás, jak bude dál hrát a bodovat. Do konce ligy chybí ještě sedm kol a všichni rozhodně nevyhrají všechno," nechává toto manko Uhrina v klidu.

Reklama

Související témata: