Hlavní obsah

Do potíží se dostáváme sami, přiznal po třetí prohře v řadě trenér Dukly Kozel

Fotbalová Dukla se dostává do potíží. A značných, protože se Slavií prohrála už třetí zápas po sobě, takže týmy ze dna ligové tabulky se k ní nebezpečně přibližují. Předposlední Olomouc už dokonce na pět bodů. „Do potíží se dostáváme sami. Pořád ale věřím v rovnici, že odpovídající výkony body přinesou,“ nepropadá panice trenér Luboš Kozel, i když ani pro něho nejde o jednoduchou situaci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dukly Praha Luboš Kozel během utkání se Slavií.

Článek
Fotogalerie

V předchozím domácím střetnutí s Jihlavou vlastní gól brankáře Hrošša, v nedělním malém pražském derby se Slavií pro změnu čistokrevný vlastenec Štetiny. Resumé? Šest ztracených bodů a umocňující se problémy!

Vlastní góly? To už není náhoda

„To už není náhoda, stává se nám to často. Je to o smůle, ale také přemíře snahy," připomínal Kozel, že i podzimní zápas s Příbramí rozhodl vlastní gól Hanouska. Tentokrát zaúřadoval Štetina...

„Stačilo víc chytrosti," glosoval Kozel jeho teč, ale hned dodával: „Přesto jsme měli na to, abychom utkání otočili. Jenže my nejsme jako Sparta, abychom si pomohli standardkami. A nemáme ani takového střelce, jakým je Lafata," povzdechl si, protože koncovka je dlouhodobým problémem jeho týmu.

„Podali jsme sice lepší výkon, než minule proti Jihlavě, ale řešení finálních situací je naší slabinou. Vždyť třeba Považanec měl v první půli dvě velké šance. Jenže my si dáme vlastní gól místo toho, abychom šli do vedení, a tím dovolíme Slavii její hru."

Efektivita přímo žalostná

Dukla skutečně měla na to, aby minimálně bod získala. Po změně stran Slavii přehrávala, jenže výsledkem její převahy bylo jen břevno nastřelené smolařem Štetinou.

„Ve druhém poločase šel nás výkon skutečně nahoru, hra dopředu už měla hlavu a patu, jenže efektivita byla zase žalostná. Vzhledem k počtu šancí, které jsme si vytvořili, bylo přímo povinností alespoň jeden gól vstřelit."

Jenže vytrácející se sebedůvěra a nalomená psychika se na hráčích projevuje, to trenér dobře ví.

„Když máme klid a o nic se nehraje, dáme Českým Budějovicím pět gólů a pětadvacetkrát střílíme na bránu. Byl to v týdnu sice druholigový soupeř, ale i tak. Ostatně, v páteční předehrávce Olomouc ukázala, jak pozitivně se projeví na hře a zakončení lehké nohy. Jakmile dala Ostravě čtvrtou branku, uklidnila se natolik, že přidala ještě dvě další," věří trenér Dukly, že i on se podobného procitnutí dočká.

„Kvalitu na to mužstvo má, ale dokud se nedostaneme na třicet bodů, ligovou jistotu mít nebudeme," přiznává si, že situace jeho Dukly není jednoduchá.

Reklama

Související témata: