Hlavní obsah

Potvrzeno. Bývalý rozhodčí Puček bude pracovat v Baníku

Ostrava

Bývalý prvoligový rozhodčí Lubomír Puček míří do organizačních struktur fotbalistů Baníku Ostrava. Čtyřiapadesátiletý Puček zatím nemá přesně vymezené kompetence. Klub by měl obsazení funkcí ve vedení oznámit v horizontu několika týdnů po zasedání představenstva.

Foto: Radim Kijonka, Právo

Lubomír Puček na archivním snímku

Článek

Podle předsedy představenstva Jana Wolfa se bude Pučkova pozice odvíjet ještě i od dalších změn, které by měly v Baníku nastat. "Zatím je jeho příchod pouze jednou z mnoha organizačních změn, ke kterým průběžně dochází a docházet ještě bude. Konečné obsazení statutárních orgánů, dozorčí rady a managementu je stále ve vývoji a oznámíme ho po zasedání představenstva klubu, které všechny změny musí schválit," uvedl Wolf v tiskovém prohlášení.

OPučkově příchodu do ostravského klubu se spekulovalo už v minulých dnech.

Puček byl ligovým rozhodčím v letech 1990 až 2004. Osm let figuroval na mezinárodní listině FIFA a pětkrát byl oceněn křišťálovou píšťalkou pro nejlepšího rozhodčího ligy. V roce 2004 svoji kariéru rozhodčího ukončil na protest proti trestu, který mu komise rozhodčích udělila za ovlivnění zápasu třemi hrubými chybami.

Baník už se pomalu chystá na sezónu ve druhé lize, kam po 50 letech s velkou pravděpodobností sestoupí. Na posledním místě prvoligové tabulky má s osmi body už pouze mizivou šanci na záchranu.

Reklama

Související témata: