Hlavní obsah

Brňané po šesti letech vyhráli třetí zápas v řadě. Nepropadli jsme panice, těšilo Škodu

Brněnští fotbalisté jsou na jaře na domácím hřišti dál stoprocentní. V předehrávce 24. kola první ligy zdolali před svými fandy i bez zraněného kapitána Zavadila Bohemians 1905 2:1, přestože hned v úvodu inkasovali jako první.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Rafael Acosta z Bohemians, Milan Lutonský ze Zbrojovky a Michal Škoda.

Článek

„V té chvíli jsem věřil, že zápas otočíme. Povedlo se. Nepropadli jsme panice a po dvou vydařených standardkách jsme se gólově prosadili," liboval si autor vítězné branky Zbrojovky Michal Škoda. Brňané vyhráli potřetí za sebou, což se jim v nejvyšší soutěži povedlo po více než šesti letech. „Věděl jsem o tom. Jsem rád, že jsem k tomu mohl přispět," usmál se.

Škoda má radost, v jaké pohodě se nyní jeho mužstvo nachází. „V minulosti se nám příliš často nestávalo, abychom brali všechny tři body, pokud soupeř dá vedoucí gól. Šesté místo nám ale nyní dodává klid," našel důvod obratu nepříznivě se vyvíjejícího střetnutí.

Podle trenéra Zbrojovky Václava Kotala má jeho tým za sebou náročný duel. „Liják a těžký terén nahrávaly spíš Bohemce. My jsme si ovšem za zlepšený výkon ve druhé půli vítězství zasloužili. Mirek Keresteš rozehrál obě gólové standardky skvěle," pochválil levého beka, který měl zásadní podíl na obou brněnských trefách. Kotal ocenil i výkon uzdraveného Zoubeleho, jenž v roli špílmachra nahradil marodícího Zavadila. „Zvládl zápas výborně," liboval si.

Kouče Pražanů Romana Pivarníka štvalo, že jeho mužstvu proklouzly podobně jako o týden dřív s Libercem body znovu skrz prsty. „Aspoň jeden jsme si měli z Brna odvézt. Nejvíc ze všeho mně vadí, že nás domácí předčili důrazem. Přestože se o nás moc nemluví, také my hrajeme o záchranu. A v klidu být rozhodně nemůžeme," měl jasno Pivarník.

Útočníka Bohemians Patrika Schicka zlobily dvě neubráněné standardní situace. „Ty jsme si měli pohlídat. Zápas byl vyrovnaný, jenže my jsme za Brňany zaostali kvalitou finální fáze," mrzelo člena reprezentační jednadvacítky. Právě díky Schickovi mohli Pražané srovnat, ale jeho trefa neplatila kvůli postavení mimo hru. „Asi to ofsajd byl," připustil. Pivarník ovšem spornou situaci tak jasně nehodnotil. „Z lavičky jsem to nebyl schopen posoudit, avšak dostaly se ke mně informace, že o ofsajd nešlo. Pokud by to byla pravda, přišel by nás omyl asistenta sudího draho," přemítal trenér vršovického celku.

Reklama