Hlavní obsah

Slavia - Jablonec 0:0Třikrát nastřelená tyč, ale vítězný gól Slavia nedala

Jen bod nakonec brala Slavia v duelu 24. kola fotbalové Synot ligy doma s Jabloncem. Při stíhání konkurentů aspirujících na pohárové příčky představuje pochopitelně ztrátu. Pravdou ovšem je, že k výhře měla daleko blíž než hosté spoléhající jen na bezuzdné bránění. Pražané sice v průběhu utkání třikrát nastřelili tyč, ale vítězný gól přes závěrečný hektický tlak nedali a museli se tudíž smířit s remízou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha (zleva): Tomáš Souček, Michal Frydrych a Jaromír Zmrhal po utkání s Jabloncem.

Článek
Fotogalerie

S komplikacemi se museli hosté vyrovnat ještě předtím, než v Edenu vůbec vyběhli na mokrý trávník. Stoperská dvojice Beneš - Pernica ze sestavy pro zranění vypadla, takže uprostřed obrany musel po letech zase jednou zaskakovat Rossi a spolu s ním Kysela.

Pochopitelně že za této situace vsadili Severočeši na opatrnost, bránění a trpělivé čekání na příležitost k rychlému výpadu. A nic na tom neměnilo, že i Slavia se musela obejít bez zraněného Škody, který se tentokrát neobjevil ani mezi náhradníky.

Ze zmiňované konstelace Pražané i tak profitovali, neboť přes spoustu nepřesných přihrávek a ztracených míčů si bez problémů a většího úsilí vytvořili územní převahu a do přestávky i první šance. Střelu Mihalíka však gólman Bárta vyrazil, Mešanovič při centru Baráka promáchl a balón netrefil, s tvrdým pokusem Frydrycha si věděl jablonecký brankář rovněž rady, po sólu Bořila mu pomohla tyč.

Mihálik pálil jen do brankové konstrukce

Jablonec se k prvnímu vážnějšímu pokusu dostal až sedm minut před přestávkou, jenže Mihálik ve slibné pozici vůbec netrefil bránu, střelu Karavajeva v samém závěru Pavlenka parádně vyrazil.

I po změně stran měla Slavia ke gólu blíž. Jenže když Bárta vyrazil i Hušbauerovu střelu a Jaroslav Mihalík dvakrát v rychlém sledu napálil tyč, vyzněl závěrečný nápor domácích do ztracena. V průměrném duelu se tak červenobílí museli smířit s remízou a ztrátou dvou bodů.

Svěřenci kouče Dušana Uhrina na jaře doma vůbec poprvé nevyhráli a zkomplikovali si cestu do evropských pohárů.

Slavia Praha - FK Jablonec 0:0
Rozhodčí: Jílek - Urban, Kubr. Diváci: 8 085.
Slavia: Pavlenka - Frydrych, Bílek, Deli, Bořil - Souček - Zmrhal, Hušbauer, Barák (71. Kenija), Mihalík - Mešanovič (87. Železník). Trenér: Uhrin ml.
Jablonec: Bárta - Karavajev, Rossi, Kysela, Hybš - Hübschman - Trávník (77. Hanousek), Greguš, Kubista (21. Pospíšil), Mihálik - Tecl (87. Doležal). Trenér: Frťala.
Zahrají si fotbalisté Slavie v příští sezóně evropské poháry?
Ano
36,9 %
Ne
63,1 %
Celkem hlasovalo 1975 čtenářů.

Reklama

Související témata: