Hlavní obsah

Liberec - Olomouc 2:1Folprecht Liberci v nervózní bitvě premiérovým gólem vystřelil výhru nad Sigmou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Luckassen 1 : 0
69. Ševčík 1 : 1
77. Folprecht 2 : 1
Záznam online reportáže

Po dvou domácích představeních bez vstřeleného gólu tentokrát fotbalisté Liberce skórovali před vlastním publikem už po dvou minutách. Proti o záchranu bojující Sigmě Olomouc měli v sobotním utkání 24. kola Synot ligy výraznou převahu, přesto museli o vítězství tvrdě bojovat, neboť v koncovce si počínali lehkovážně. Nakonec jim tři body premiérovým gólem v nejvyšší soutěži vystřelil Zdeněk Folprecht.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberečtí hráči Egon Vůch (uprostřed) a Jan Sýkora se v utkání proti Olomouci radují z gólu Kevina Luckassena (vlevo).

Článek

Nástup měli domácí skvostný. Coufal z pravé strany zacentroval a Luckassen nepokrytý na malém vápně pálil neomylně pod břevno - 1:0. Domácí dominovali. Byli rychlejší, důraznější, hladovější, z čehož zákonitě pramenila převaha a také další šance. Folprecht hlavou po centru Vůcha těsně minul, následně druhý jmenovaný mířil mimo, Bakoš ve vyložené pozici vysoko přestřelil a Bartl sice po průniku z pravé strany přehodil Buchtu, ale i jeho branku.

Sigma tropila školácké chyby v rozehrávce, většinou nejpozději čtvrtým dotekem odevzdávala balón domácím borcům, nemluvě o chybějící rychlosti. A tak nebylo divu, že s výjimkou slabé hlavičky Chorého a zablokované rány Ordoše zůstali hráči Olomouce před poločasem bez naděje skórovat.

Po obrátce byl dlouhé minuty obraz hry stejný. Liberec držel míč a hosté se bránili, přičemž Breite mohl náskok Severočechů navýšit, ovšem pálil mimo a Luckassen si v dobré příležitosti pomohl faulem. Sigmě pak první vydařený průnik pomohl ke srovnání, když Hála vyslal do uličky mezi rozestoupené liberecké zadáky Ševčíka pálícího přesně k tyči - 1:1.

Folprecht zařídil Slovanu výhru

Hosté pak zazlobili dvěma rychlými výpady, ovšem když se po libereckém přímém kopu hrnuli proti nezformované obraně, načapal je v nedbalkách dlouhým nákopem brankář Koubek, jehož míč za obranu z levé strany napálil do velkého vápna Bakoš a Folprecht hlavou trknul míč do sítě - 2:1.

Severočeši pak měli další šance náskok navýšit a tudíž získat klid, jenže Luckassen a Folprecht nechali vyniknout brankáře Buchtu. Olomouc tudíž žila v naději na bodový zisk až do poslední minuty, jenže svěřenci trenéra Jílka druhou fotbalovou akci vytvořit nedokázali, a tudíž se domů vraceli s prázdnou.

Naprosto skandálním chováním se pak blýskl brankář poražených Buchta, který po střetu s Pulkrabem zůstal ležet, aby poté bleskově vstal, srazil domácího útočníka k zemi a následně ho ještě sestřelil hlavičkou. Sám se přitom vzápětí skácel na trávník. Rozhodčí Ardeleánu herecké vystoupení kapitána Sigmy nespolkl a trestal červenou kartou.

24. kolo fotbalové Synot ligy:
Slovan Liberec - Sigma Olomouc 2:1 (1:0)
Branky: 2. Luckassen, 77. Folprecht - 69. P. Ševčík. Rozhodčí: Ardeleánu - Pelikán, Vlasjuk. ŽK: Folprecht, Jefremov, Pulkrab - Ordoš, Hála. ČK: 90.+5 Buchta (Olomouc). Diváci: 3398.
Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Breite, Folprecht - Bartl (78. Jefremov), Luckassen (83. Shala), Vůch - Bakoš (90.+2 Pulkrab). Trenér: Trpišovský.
Olomouc: Buchta - Hála (81. Malec), Šindelář, Radakovič, Falta - Navrátil, P. Ševčík, Plšek (67. Houska), Ordoš, Petr (59. Zahradníček) - Chorý. Trenér: Jílek.

Reklama