Hlavní obsah

Před zápasem přišli majitelé Slavie do šatny, aby popřáli hráčům štěstí. V Edenu ho však měl Jablonec

Praha

Konečně i jim ukázalo štěstí přívětivou tvář. Vždyť na jaře poztráceli jablonečtí fotbalisté body v samém závěru zápasů v Liberci, na Spartě i třeba v Mladé Boleslavi, takže si ho už konečně také zasloužili. „Však jsem také odpočítával poslední minuty, v nichž jsme vždy inkasovali. Dvaaosmdesátou, pětaosmdesátou, devadesátou," přiznával kouč Severočechů Zdenko Frťala, že si v závěru v Edenu zase prožíval nervy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Dušan Uhrin.

Článek
Fotogalerie

„A co teprve v nastaveném čase. Kdyby Hanousek vyřešil situaci lépe, nemuseli jsme Slavii obrat jen o dva, ale o tři body. Ale i remízu beru," kvitoval jablonecký trenér výkon svých svěřenců, kteří si nakonec z Edenu odvezli bod za remízu 0:0.

Překvapivou i vzhledem k problémům, s nimiž se museli vyrovnávat, neboť před zápasem vypadl ze sestavy Beneš a spolu s ním i Masopust, aby ještě v první půli musel střídat se dvěma zlomenými žebry Kubista.

„My měli problémy také, jenže na rozdíl od Jablonce nám štěstí nepřálo. Nakloněno nám bylo jinde, třeba v minulém kole na Dukle," připomínal slávistický kouč Dušan Uhrin, že i on si prožil své.

Škoda onemocněl

Při posledním tréninku, kdy zjistil, že se dalších pět hráčů potýká s virózou a chřipkou, takže třeba Milan Škoda nemohl proti Jablonci usednout ani mezi náhradníky, stejně jako v průběhu utkání, kdy Bořil s Mihalíkem trefovali jen tyče. A dokonce hned třikrát.

Své si ale prožíval Uhrin i v průběhu týdne, kdy klubové vedení zasáhlo zemětřesení, jež vyústilo v rezignaci předsedy představenstva Jiřího Šimáně.

„Já se snažil děním uplynulých dnů nezabývat, hráčům však určitě nepřidalo. Dělali jsme sice všechno, aby na ně klubové události neměly vliv, ale pochopitelně že se o nich bavili a probírali je," přiznával Dušan Uhrin.

Bárta ke štěstí přidal i kvalitní zákroky

Možná i proto přišlo klubové vedení Slavie před zápasem s Jabloncem do hráčské kabiny. „Majitelé mužstvu pouze sdělili, že se stav věcí nemění a že se jede dál. A samozřejmě jim popřáli hodně štěstí."

Vyslovené přání však nepadlo na úrodnou půdu. Slavia v konfrontaci s Jabloncem štěstí neměla ani trochu, zato Severočeši si ho vybrali v Edenu vrchovatě.

„Tyčky mé brány zvonily, ale štěstí nám konečně přálo," přiznával hostující gólman Michal Bárta, který samozřejmě musel ke štěstí přidat i pár skvostných zákroků, aby jeho tým odvezl z pražského Edenu remízu.

Zahrají si fotbalisté Slavie v příští sezóně evropské poháry?
Ano
36,9 %
Ne
63,1 %
Celkem hlasovalo 1975 čtenářů.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články