Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 1:2Plzeň využila až přesilovku k vítězství ve Zlíně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Poznar 1 : 0
59. Petržela 1 : 1
74. Vaněk 1 : 2
Záznam online reportáže

Zlín

Fotbalisté Viktorie Plzeň si ve Zlíně připsali už třináctou ligou výhru za sebou a minimálně do nedělní dohrávky mají dvanáctibodový náskok na druhou Spartu. Zlín dlouho ligového lídra trápil, neboť vedl od 9. minuty gólem Tomáše Poznara. Vyrovnávací gól Plzně vstřelil v 59. minutě Milan Petržela. Za protesty byl vzápětí vyloučen domácí obránce Matejov. V přesilovce vstřelil vítěznou branku hostí Ondřej Vaněk.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Patrik Hrošovský z Plzně si kryje míč před Róbertem Matějovem ze Zlína.

Článek

Na mokrém terénu se Zlín zaměřil na opatrnou hru s důrazem na defenzívu a rychlé protiútoky, z nichž hned ten první se dokonale povedl. Holík našel na hranici trestného území Poznara, který přes stopera Hubníka přesnou přízemní střelou otevřel skóre utkání. Tímto gólem ukončil po 581 minutách plzeňskou ligovou neprůstřelnost.

Po inkasované brance se Zlín zatáhl ještě více do defenzívy. Fotbalisté Viktorie se snažili křídelní hrou protivníka překvapit. Na pravé straně vynikal úniky technicky vybavený Petržela, zleva hrozil Kovařík. Jejich centrované míče ale většinou stačili stopeři Zlína Jugas s Hájkem odvracet.

V úvodním poločase lídr tabulky zahrozil pouze dvakrát. V 17. minutě centr Hrošovského s námahou Dostál vyrazil. O sedm minut později zlínský brankář pohotovým zákrokem chytil hlavičku Vaňka. Další akce Plzně navzdory výrazné územní převaze narážely na zformované zadní soupeře.

Po změně stran se hra oboustranně zrychlila. Plzeň zvýšila tlak, Zlín odpovídal stejnou zbraní. Střely Kovaříka a Petržely brankář Dostál vyrazil, na druhé straně dělovku obránce Hájka zlikvidoval Kozáčik.

V 59. minutě po pravé straně zaútočil Petržela. Při zpracování míče si pomohl rukou, protáhl se kolem Matejova i Hájka a vyrovnal. Matejov po vehementních protestech uviděl druhou žlutou kartu a utkání pro něj skončilo. O patnáct minut později Vaněk střelou z dvaceti metrů překvapil brankáře Dostála. Zlín i v početním oslabení bojoval, ale vyrovnat se mu nepodařilo.

24. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - Viktoria Plzeň 1:2 (1:0)
Branky: 9. Poznar - 59. Petržela, 74. Vaněk. Rozhodčí: Paták - Wilczek, Kotík. ŽK: Matejov - Hejda, Hubník. ČK: 59. Matejov. Diváci: 4162.
Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas, Hájek, Matejov - Bartolomeu (46. Vukadinovič), Holík (82. Benčík) - Janíček (70. Živulič), Motal, Koreš - Poznar. Trenér: Páník.
Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hubník, Hejda, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Petržela (72. Kopic), Kolář, Kovařík (90. Rajtoral) - Holenda (89. Fořt). Trenér: Krejčí.

Reklama

Související témata: