Hlavní obsah

Vypíchl jsem Petrželovi míč na ruku. On si ho posunul před sebe a utíkal, postěžoval si vyloučený Matějov

Zlín

Plzeňští fotbalisté sice po dlouhých 581 minutách inkasovali, avšak dokázali po přestávce skóre ligového zápasu ve Zlíně otočit ve svůj prospěch a připsat si třináctý triumf v nejvyšší soutěži v řadě. Kaňkou na jejich vítězství však je Petrželův vyrovnávací gól na 1:1, k němuž si v souboji s Matějovem pomohl rukou. Matějov poté navíc viděl za protesty druhou žlutou a následně i červenou kartu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Nejlepší hráč zápasu Milan Petržela, jenž však před svým gólem zahrál rukou.

Článek

„Já jsem ruku z lavičky nemohl vidět. Rozhodující je, jak to posoudil sudí. My jsme se brankou dostali zpátky do zápasu," uznal kouč Viktorie Karel Krejčí. Lídr soutěže inkasoval ve Zlíně už v deváté minutě. „Měli jsme pak převahu, avšak domácí dobře bránili. Přesto se nám povedlo výsledek otočit. Mužstvo ukázalo charakter. Získali jsme strašně důležité tři body," liboval si.

O vítěznou trefu se postaral svým premiérovým gólem v sezóně záložník Ondřej Vaněk. „Pršelo, trávník byl hodně nasáklý. Měli jsme proto za úkol pokoušet se co nejčastěji o střelbu. Zkusil jsem to z velké dálky a ono to vyšlo," radoval se Vaněk. „Byla to ubojovaná, ale zasloužená výhra," domníval se.

Nemyslel si, že by vyloučení na zlínské straně jeho týmu nějak mimořádně pomohlo. „My jsme se snažili pořád o nátlakovou hru. Bez ohledu na to, zda Zlíňanů bylo na hřišti jedenáct nebo deset," tvrdil.

Dostál si sypal popel na hlavu

Vaňkovi k rozhodující brance výrazně pomohlo zaváhání zlínského brankáře Stanislava Dostála. „Míč přede mnou zaplaval, ale i tak jsem měl střelu do středu brány mít. Jednoznačně moje chyba," kál se Dostál, jenž poděkoval spoluhráčům za to, jak statečně v oslabení obhájcům titulu vzdorovali. „Porážka tak padá jednoznačně na mě. Strašně mě to mrzí," zopakoval.

Před první plzeňskou brankou si Dostál všiml, že se balón odrazil od Petrželovy paže. „Ruka to rozhodně byla, jen nevím, jak se to teď posuzuje. Přesto jsem Petrželovu střelu zneškodnil, avšak vyrazil jsem míč do něj a od něho putoval do sítě. Prostě velká smůla. Dostal jsem strašné góly," kroutil smutně hlavou.

V ještě horším rozpoložení se po zápase nacházel zlínský obránce Róbert Matějov, který musel nuceně opustit v 59. minutě hřiště. „Všichni přece museli vidět, že jsem Petrželovi vypíchl míč na ruku, on si ho posunul před sebe a utíkal. Asistent to měl před sebou. Druhá věc je, že jsem se pak neovládl. Jenže v té chvíli jsem nepřemýšlel, zda přijde nějaký trest. Jsem hrozně naštvaný," připustil slovenský bek.

Zasloužili bychom si bod, myslí Páník

Ani trenér Zlína Bohumil Páník nebyl k Petrželově přestupku vůbec shovívavý. „Mám informace, že si Petržela jednoznačně pomohl rukou, ta situace byla tudíž špatně posouzená. K tomu se navíc přidalo Matějovovo vyloučení. Chtěli jsme s favoritem bojovat o dobrý výsledek, ale nebylo nám to umožněno. A to je totálně špatně," zlobil se.

Uvědomoval si ale, že i v deseti mohl jeho celek v závěru zužitkovat mohutný nápor. „Dvě až tři střelecké příležitosti jsme si vytvořili. Vzhledem k průběhu utkání bychom si vyrovnat zasloužili," domníval se Páník.

Reklama

Související témata: