Hlavní obsah

Střelec Hrubý posunul Baník dvěma góly na úroveň Lázní Bohdaneč

Ostrava

Dva góly Roberta Hrubého rozhodly o sobotním vítězství fotbalistů Ostravy nad Slováckem 2:1. Sestupu Baníku do druhé ligy už sotva zabrání, ale svěřenci trenéra Vlastimila Petržely se třetí výhrou v sezoně dotáhli na úroveň negativního bodového rekordu Lázní Bohdaneč v samostatné české soutěži (11 b.). Pokud v závěrečných šesti kolech získají alespoň bod, nevstoupí do historie jako absolutně nejslabší tým sezony.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Robert Hrubý se raduje z vítězství po skončení zápasu..

Článek

"Škoda, že se na podzim neuhrálo víc bodů. Mohli jsme se o záchranu ještě poprat. Naděje stále sice je, ale už jen opravdu velmi teoretická. Ale hrajeme o každý bod, o svoje jméno, o jméno Baníku. Z výhry máme velkou radost a pořádně jsme si v šatně zařvali," řekl Hrubý.

Jednadvacetiletý záložník, který přišel v zimě na hostování ze Slavie, v Baníku roste v nadprůměrného ligového fotbalistu. Na jaře už zaznamenal čtyři góly a je nejvýraznější postavou mladého ostravského celku. K návratu mezi elitu ale Baníku pomáhat asi nebude.

"Kdyby se povedlo zachránit, mně by vůbec nevadilo tady zůstat. Cítím se tu dobře, daří se mi tu. Uvidíme, jak to celé dopadne. Rozhodne se po sezoně," řekl Hrubý, o kterého by jinak v Ostravě stáli.

Hrubý mohl proti Slovácku dokonce zaznamenat i hattrick. Ale jedno sólo mu zmařil gólman Heča. "Já totiž moc nevěděl, jak daleko je za mnou bek, který mě dobíhal. Tak jsem to zkusil rychle vystřelit a možná jsem si to mohl ještě víc potáhnout a pak to lépe umístit k tyči. Ale od jejich gólmana to byl superzákrok," řekl Hrubý.

Baník uspěl i proto, že konečně uhájil příznivý vývoj a po vedoucím gólu soupeři nedovolil stav otočit. "Jsem pyšný na kluky za to, jak to odmakali. Věděli jsme, že na tom těžkém terénu to bude o tom, abychom vyhrávali osobní souboje. Podařilo se nám konečně udržet vedení do poločasu. Slovácko to pak nakopávalo na Doška, v tom jsou silní, ale kluci to vzadu zvládli skvěle," dodal Hrubý.

Reklama

Související témata: