Hlavní obsah

Od insolvence přes vidinu pohárů až k dvojnásobné výměně majitelů. Dlouho jsem něco takového nezažil, přiznal Uhrin

Praha

Trefit během pouhé minuty dvakrát tyč soupeřovy brány, to už je o pořádné smůle. „Ta brána pro nás byla prostě zakletá,“ nemohl mladý slovenský záložník ve slávistickém dresu Jaroslav Mihálik po zápase uvěřit, že ligová konfrontace se Severočechy skončila bezgólovou remízou. Vždyť on sám pálil do tyče dvakrát, jeho spoluhráč Bořil ji trefil také. „Přitom jsme hráli výborné utkání. Jen zúročení chybělo,“ litoval zmařených šancí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný Josef Hušbauer během zápasu s Jabloncem.

Článek
Fotogalerie

Pochopitelně že pnutí posledních dnů i do slávistické kabiny dolehlo, samozřejmě že změny v klubovém vedení hráči registrovali.

To se mi ještě nestalo, přiznal Mihálik

„Ale zase až tak moc jsme je neprobírali, natož aby nás klubové dění ovlivnilo. Zvlášť, když majitelé přišli do kabiny s tím, že se cíle nemění, zejména když trenér připomínal, že se máme soustředit jen na sebe a svou hru," tvrdil slovenský legionář Mihálik, že překotný sled událostí končícího týdne se na mužstvu nepodepsal a výsledek utkání s Jabloncem neovlivnil.

„Měli jsme spoustu vyložených šancí, takže jsme mohli vyhrát a zase se o něco přiblížit pohárovým příčkám. A také si udržet odstup před Brnem, které se začíná dotahovat. Uhráli jsme ale jen remízu, jež představuje ztrátu," litoval situací, kdy kolem jabloneckého brankáře Bárty sice zvonily tyče, ale míč za jeho záda neprošel.

„Nestalo se mi, abychom v jednom utkání trefil dvakrát tyč. A navíc během jedné minuty. Většinou dám gól," glosoval dvě situace v rychlém sledu při náporu domácího týmu, kdy mohl zápas rozhodnout.

„Při té první se ke mně dostal míč, ale neměl jsem čas mířit, protože přede mnou byla skrumáž hráčů. Smůla, balón šel do tyče," povzdechl si.

Po necelé minutě se mu nabídla druhá příležitost. „Mešanovič netrefil, ale míč ke mně doputoval. Střílel jsem zase naslepo. A ve šmýkačce k tomu," popisoval skluz, po němž znovu rezonovala tyč jablonecké brány a on si tak svůj příděl smůly vybral měrou vrchovatou.

Dění na hráče dolehlo, připustil trenér

Slavia samozřejmě také, neboť bod byl pro ni málo. „Svůj příděl štěstí jsme si vybrali jinde, třeba v minulém kole na Dukle," připomínal slávistický trenér Dušan Uhrin vlastní gól Štetiny, který jeho svěřencům dopomohl k tříbodovému importu z Julisky.

Právě kolem něho se během týdne vyrojila spousta spekulací, neboť každý z majitelů klubu měl údajně vnímat jeho pozici jinak. Informace zveřejňované na twitteru Jaroslavem Tvrdíkem, jenž posléze usedl po Jiřím Šimáněm do šéfovského křesla, tomu alespoň nasvědčovaly.

„Nezabýval jsem se tím. Psalo se kdeco, takže možná na tom něco pravdy bylo, ale pořád se o tom jen psalo," tvrdil slávistický kouč, že zůstával nad věcí.

„Jsem ve Slavii tři čtvrtě roku a dlouho jsem něco takového nezažil. Od insolvence přes vidinu, že možná můžeme hrát poháry, až po dvojnásobnou výměnu majitele. Snažil jsem se dění nevnímat, ale na hráče určitě působilo. A to i přesto, že jsme udělali vše, aby na ně vliv nemělo," připustil Dušan Uhrin vzápětí.

Reklama