Hlavní obsah

Kapitán Hubník si bodů ze Zlína velmi cenil

Zlín

Kapitán fotbalistů Plzně Roman Hubník byl rád za vydřené vítězství 2:1 ve Zlíně. Napomohla mu i kontroverzní vyrovnávací branka Milana Petržely, před níž její autor zahrál rukou. Po úterní porážce 0:1 v semifinále Českého poháru v Mladé Boleslavi byla Viktorka blízko nečekané ztrátě i v lize.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Roman Hubník z Plzně (vlevo) v hlavičkovém souboji se zlínským Tomášem Poznarem.

Článek

Ve Zlíně se obhájce titulu hodně trápil. Nevěděl si rady s totální defenzivou, kterou domácím naordinoval trenér Bohumil Páník. "Bylo to hrozně těžké. Soupeř se dostal hned na začátku do vedení a my potom jen dobývali jeho obranu. Za celý první poločas jsme měli jen jednu šanci. Ve druhém jsme zápas otočili. Je to cenné vítězství," zhodnotil zápas Hubník.

Právě přes něj se podařilo Tomáši Poznarovi už v 9. minutě skórovat. Zlínský útočník ukončil 581 minut dlouhou plzeňskou sérii bez inkasované branky. "Předcházela tomu naše nepovedená standardní situace a rychlý brejk Zlína. Po autovém vhazování se míč dostal k Poznarovi, který byl mezi mnou a Alešem Matějů. Zpracoval si míč pěkně na prsou a trefil mi to mezi nohy. Měl štěstí. Jsem rád, že jsme vyhráli, a jestli je to s nulou, nebo ne, je jedno," konstatoval plzeňský kapitán.

Zlín držel jednogólový náskok téměř hodinu, než se podařilo Plzni po zmíněné situaci vyrovnat. Hubník vnímal, že domácí hráči cítili křivdu. "Ale nevím, co tam bylo. Říkali, že ruka. Já jsem situaci neviděl, zezadu to mohu těžko posoudit," řekl.

Protesty domácích odnesl vyloučením obránce Róbert Matějov a Plzeň početní výhodu využila zásluhou Ondřeje Vaňka. Ale domácí i v oslabení hráli odvážně a měli blízko k vyrovnání.

"Závěr byl na těžkém terénu hodně hektický. Nějaké balony nám odskočily, dostali jsme Zlín trochu do hry. Některé situace jsme mohli zahrát lépe. Ale zvládli jsme závěr a vezeme tři body," řekl Hubník.

Reklama

Související témata: