Hlavní obsah

Sparta - Příbram 2:1Sparta vyžehlila další Bičíkův malér a Příbram doma udolala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Šabala 0 : 1
66. Dočkal 1 : 1
86. Lafata 2 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Sparty byli posledním týmem, který v ligové sezóně ještě doma neztratil ani bod. V dohrávce 24. kola jejich série po hrubce brankáře Bičíka visela na vlásku. Letenští však přece jen Příbram udolali. Po výhře 2:1 zachovali výchozí stav před tímto víkendem. Mají zápas k dobru a na vedoucí Plzeň ztrácejí devět bodů, takže Viktoria ještě musí nechat mistrovské špunty v lednici...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník David Lafata (č. 21) střílí gól proti Příbrami v utkání 24. kola Synot ligy. Vlevo je brankář Aleš Hruška, přihlíží Kehinde Fatai.

Článek
Fotogalerie

Maléry Davida Bičíka ve 3. minutách zápasů neberou konce. Nejspíš je pro brankáře zakletá. Ve čtvrtek svojí hrubkou pomohl na začátku zápasu otevřít skóre Villarrealu, v neděli se historie na chlup opakovala. Nově položený letenský trávník pokřtil Lotyš Šabala. Z dobrých třiceti metrů vystřelil sice pěkně, ale přímo na gólmana. Jenže před Bičíkem míč skočil a škodolibě prošel do sítě. Jasná chyba brankáře.

Sparta podle očekávání postrádala šest hráčů a jako řešení pro čtvrteční odvetu s Villarrealem se na pravém kraji obrany představil záložník Konaté. Hrál velmi dobře a podpořil velkou ofenzivu, do níž se favorit hned po šokujícím úvodu pustil. Šancí si vytvářel dost, přesně zakončení ovšem chybělo. Největší zahodili Costa a dvakrát Lafata, ideální brejk zkazil Šural. Příbram čekala na kontry a po jednom z nich mohl zvýšit Hnaníček.

Když Lafata po Marečkově centru netrefil hlavou ani z malého vápna prázdnou branku, domácí si ještě víc zoufali, jaký že to nešťastný zápas hrají.

Lafata ani jeden z centrů Krejčího nezužitkoval

Letenské trápení pokračovalo také po přestávce, kdy už se na domácí kopačky začala vkrádat i nervozita. Krejčího střílený centr těsně prosvištěl kolem branky a Lafata na něj o kousek nedosáhl. Ani další Krejčího nabídku Lafata těsně před gólmanem Hruškou nevyužil.

Když se tedy sparťanský kapitán nemohl prosadit jako střelec, uspěl aspoň jako asistent. V 66. minutě našel ve vápně Dočkala a záložník s notnou dávkou štěstí prostřelil Hrušku. Byla to paradoxně vůbec první přímá střela domácích na bránu...

Také Příbram si po dlouhé době vypracovala tutovku, Štípek ovšem své sólo zazdil. Sparta riskovala a sázela vše na útok, další šance nevyužili Šural a Juliš.

A pak Lafata přece jen rozhodl. Konaté korunoval svůj výtečný výkon vzorným centrem a kanonýr v 86. minutě zblízka vstřelil vítězný gól.

Fotbalová Synot liga - 24. kolo:
Sparta Praha - 1. FK Příbram 2:1 (0:1)
Branky: 66. Dočkal, 86. Lafata - 3. Šabala. Rozhodčí: Proske - Hájek, Kříž. ŽK: Costa - Štípek, Šabala, Zápotočný. Diváci: 7204.
Sparta: Bičík - Konaté, Brabec (57. Juliš), Kováč, Costa - Matějovský, Mareček - Šural (82. Fatai), Dočkal, Krejčí - Lafata (90. Čapek). Trenér Ščasný.
Příbram: Hruška - Mudra, Tregler, Zápotočný, Divíšek (90. Brandner) - Pilík, Hnaníček - Štípek (81. Laňka), Šabala, Rezek - Bednář. Trenér Tobiáš.
Dokáže Sparta v této sezóně smazat ztrátu na vedoucí Viktorii Plzeň a získat titul?
Ano
26,6 %
Ne
73,4 %
Celkem hlasovalo 16333 čtenářů.

Reklama

Související témata: