Hlavní obsah

Sahali jsme na Spartě po bodu. A měli jsme na něj, mrzí Tobiáše

Praha

Nikdo nečekal, že by fotbalisté Příbrami právě na Spartě posílili své vyhlídky na ligovou záchranu a odskočili předposlední Olomouci o víc než stávající čtyři body. A vida, k senzaci nebylo daleko. Středočeši déle než hodinu na Letné vedli, vítězný gól favorita na 2:1 pak kanonýr Lafata vstřelil až čtyři minuty před koncem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Pavel Tobiáš se na Spartě senzace nedočkal.

Článek
Fotogalerie

Dál zůstávají v nejistotě. O to více je mrzí, že velké překvapení nedotáhli ke zdárnému konci.

„Chtěli jsme využít situaci Sparty, ligu mají mezi pohárovými zápasy. Říkali jsme si, že nás třeba podcení, ale jejich síla a kvalita je vysoká," předesílá trenér Pavel Tobiáš.

„Rychlý gól nás nastartoval, bojovnost nám vydržela celý zápas. Jen škoda, že jsme nevyužili ještě další šance. Sparta byla lepší, vyhrála zaslouženě, ale po bodu jsme sahali. A myslím, že jsme na něj i měli," mrzí Tobiáše.

Hruška a Hnaníček berou vinu na sebe

Hráči se nemají za co stydět, o to větší v kabině zavládlo zklamání z konečného výsledku.

„Kluci výborně bránili a dlouho jsme hráli šťastný zápas. Pak Dočkal díky mému neumění vyrovnal, což mě hrozně mrzí. Míč se mi smekl po rukavicích, to se nesmí stát," bere kus viny na sebe brankář Aleš Hruška.

„Na sebe musím porážku vzít i já. Kdybych z velké šance zvýšil na 2:0, Sparta by to měla tuplem těžké," přidává se záložník Josef Hnaníček.

Když porazí Baník, záchrana se přiblíží

Teď už se Středočeši dívají před sebe. „Na Letné jsme minimálně bod uhrát mohli. Výkon na Spartě nás ovšem může jen povzbudit. Teď nás v sobotu čeká doma klíčový zápas s Ostravou. A když ho vyhrajeme, bude už záchrana na dosah," poukazuje Hruška.

„Potřebujeme každý bod, aspoň jeden ze Sparty by byl v naší situaci zlatý. Máme však kádr dostatečně kvalitní na to, abychom se v lize udrželi," věří také Hnaníček.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava