Hlavní obsah

Řepka: Být kapitánem Sparty je čest

Úspěšný návrat na Letnou prožil o víkendu fotbalový obránce Tomáš Řepka. Zimní posila Sparty se poprvé představila na domácí půdě v přípravném zápase s Nitrou a hned se uvedla gólem. "Lepší návrat bych si nevysnil?" přiznává řízný zadák v rozhovoru pro Právo.

Článek

V sobotu jste vedl Spartu jako kapitán ve vítězném utkání s Nitrou a navíc jste dal gól. Představoval jste si tak úspěšný návrat na Letnou po osmi letech? Lepší bych si asi nevysnil. Vyhráli jsme po dobrém výkonu ve druhé půli, v té první byla ještě znát trochu únava. Vstřelil jsem gól, hrál se svojí oblíbenou dvojkou na zádech. Přišlo hodně diváků, kteří byli fantastičtí. Opravdu jsem moc spokojený. Jsem moc rád doma.

Jak vás vzali spoluhráči? Bez nejmenších problémů. Na nic si nehraji a oni vůči mně také ne. Když mi svěřili kapitánskou pásku, je to zjejich strany velký projev uznání a důvěry, čehož si vážím. Dělat kapitána Sparty je veliká čest.

Kapitánská páska je dočasná, nebo se jí Tomáš Sivok vzdal? Nic takového, mám ji na dobu, než se vrátí. Já nechci měnit to, co je zavedené. Přišel jsem hrát fotbal, pomoci Spartě, ne dělat změny nebo revoluci. Nejsem ani spasitel.

Dá se současná Sparta srovnat s tou, kterou jste opouštěl před osmi roky? Nedá, protože se změnila doba a lidé. Tenkrát tu bylo víc osobností, reprezentantů, ale to je logické, hodně hráčů každý rok odchází. Přesto je i současná Sparta silná.

S West Hamem ji také nemůžete srovnat? I to je těžké, protože Premier League je jiná soutěž v jiné, ekonomicky nesrovnatelně bohatší zemi. V jednom jsou si však obě mužstva podobná. Snaží se hrát presing a útočný fotbal.

Kam si myslíte, že může na jaře Sparta vystoupat? Naším cílem je hrát dobrý fotbal a dostat se co nejvýš. Chceme do evropských pohárů. I když se nám herně v přípravě daří a předvádíme dobrý fotbal, stále je to o každodenní tvrdé práci, ale to si všichni v kabině uvědomujeme. Půjdeme zápas od zápasu a na konci se uvidí. Věřím, že budeme spokojení.

Co vás stálo v sobotu večer zápisné? Dohodli jsme se, že zaplatím později, jinak to bylo fajn. Potřebovali jsme si sednout jako tým.

Reklama

Související témata: