Hlavní obsah

Míč se mi odrazil od ruky, nemohl jsem nic dělat, lituje Bednář vlastního gólu

Příbram

Jeho hlavním úkolem je dávat góly do sítě soupeřů. Jenže to se mu na jaře nedaří tak, jak by si přál. Roman Bednář se proti Baníku v sobotu nedostal ani k nebezpečnému zakončení. Mezi střelce se přesto zapsal. Nechtěně tečoval míč do vlastní brány a byl z toho vítězný gól Ostravy...

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Roman Bednář v souboji s Artemem Meschaninovem (vlevo).

Článek

Byl to přímý souboj o záchranu, na který jste se pečlivě připravovali, Ostrava vystřelila dvakrát na branku a vyhrála. Čím si to vysvětlujete?

Máte pravdu, že to byl souboj o záchranu a my jsme ho prohráli. Přitom v první půli mi to připadalo, že Ostrava vůbec nebyla na naší půlce a hráli jsme jen my. Sice jsme neměli moc šancí, ale kontrolovali jsme hru, snažili se dát gól a hlavně žádný nedostat. To se nám povedlo.

Jenže pak přišel brejk Baníku a bylo vyrovnáno...

No... Odražený míč na velkém vápně... Nám se balón po naší strandardce takhle neodrazí, abychom tam měli hráče, ale k soupeřům ano. Hned šli do brejku a první ránou na bránu vyrovnali.

Jenže pak přišla ještě horší situace. Po trestném kopu Baníku se od vás míč odrazil do vlastní brány. Jak se to seběhlo?

Šel jsem proti balónu. Někdo tam hlavičkoval přede mnou, míč úplně změnil směr, trefil mě do ruky a spadl do brány. Co jsem s tím mohl dělat... Nic... Je to strašný pocit.

Vedli jste 1:0. Příbram má v mužstvu zkušené hráče, Baník mladíky. Jak to, že ani toho jste nedokázali využít?

Musíme vycházet z toho, v jaké jsme situaci. My teď nejsme schopní někoho porazit třeba 5:0. Ale 1:0 jsme vedli a máte pravdu, že je nás tu dost zkušených, abychom vedení udrželi. Bohužel... A nebylo to poprvé.

V tabulce jste zase o bod blíž sestupové příčce. Neděsí vás to?

Nedá se nic jiného čekat, když prohrajeme. Věřil jsem, že navážeme na dobré výkony. Vyhráli jsme v Jihlavě, doma s Boleslaví jsme vedli 2:0 a prohráli, ale bod jsme měli udržet. Na Letné jsme také vedli, ale nakonec prohráli gólem v samém závěru, ale za výkon, který jsme tam předvedli, se nemusíme stydět. Teď jsme zase vedli a nemáme nic... Těžko se o tom mluví.

Cítíte zmar?

Já to nechci vidět úplně černě. V tolika zápasech jsme vedli. Asi si vytváříme málo šancí. Kdybychom to s Ostravou uklidili na 2:0, tak bylo hotovo.

Umíte se představit, že potřebné body přivezete z Brna?

Budeme muset.

Potěšilo vás alespoň to, že Olomouc se Slavií jen remízovala?

Tak to je poslední, co by mě zajímalo. Řeším hlavně nás.

Reklama