Hlavní obsah

Výsledek je špatný pro mě, mužstvo i Teplice, řekl brankář Grigar po návratu mezi tyče

Teplice

Takřka po půl roce se vrátil do prvoligové branky teplický fotbalový gólman Tomáš Grigar. A to zrovna v duelu se Zlínem, na jehož půdě se v předešlém vzájemném souboji obou celků 24. října zranil. Od té doby se léčil. Po operaci ramene je už v pořádku, ale pocity z návratu mu poněkud zkalila remíza 2:2. „Výsledek je špatný pro mě, pro mužstvo i celé Teplice,“ prohlásil Grigar.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický brankář Tomáš Grigar (uprostřed) pouští gól. Vlevo Jakub Hora z Teplic, vpravo Lukáš Holík ze Zlína.

Článek

Jak vnímáte ztrátu dvoubodového náskoku v dobře rozehraném utkání?

V případě vítězství nad Zlínem jsme mohli udělat obrovský krok k záchraně. Zvlášť poté, jak to dopadlo na jiných stadiónech. Předposlední Olomouc nevyhrála doma, takže kdybychom měli o dva body víc, mohli bychom být už skoro v pohodě. Bohužel jsme to prokoučovali, nebo lépe řečeno jsme si zápas sami zkomplikovali ve druhém poločase.

Máte pro výpadek vysvětlení?

Nevím. Říkáme si v kabině, že i když třeba dostaneme branku, tak budeme hrát pořád to svoje. Ale zbytečně se honíme dopředu. Třeba by to byl s prominutím hnusný fotbal pro diváka, ale prioritní je urvat tři body. Hosté měli tři střely na bránu. Z toho dali dva góly po brejcích, které jim vycházely. Výsledek je špatný pro mě, mužstvo i celé Teplice.

Zaskočil vás v brance nepříznivý obrat po přestávce?

V prvním poločase jsem kvitoval, že kluci hrají dobře a soupeře do ničeho nepouštějí. Přijde ale 48. minuta a frajer jde takřka z půlky sám na branku. Byly tam hrozné chyby. Druhý gól jsem dostal tak, že protihráč se trefil nad mou hlavu a nestačil jsem zvednout ruce.

Co čerstvá dvoubodová ztráta na domácím hřišti znamená pro Teplice v kontextu sezóny?

Jak už jsem říkal, mohli jsme být hodně blízko k záchraně. Takhle to vypadá, že se o ni budeme strachovat do posledního kola.

Cítíte velké obavy?

Věřím, že máme výborný tým a setrvání v lize si uhrajeme.

V příštím kole vás čeká zápas na půdě pražské Slavie.

Může to být pro nás výhoda. Slavia do nás bude určitě bušit, ale dvakrát utečeme a vyhrajeme 2:0. Doufám, že to zvládneme.

Reklama

Související témata: