Hlavní obsah

Bičík má před Plzní jistotu, prodloužil se Spartou smlouvu o další sezónu

Aktualizováno

Spojitost s nedělním duelem s Plzní není náhodná. Brankář fotbalové Sparty do šlágru ligového jara nastoupí s jednou jistotou. Ať už dopadne závěr sezóny jakkoliv, David Bičík zůstane na Letné! Pětatřicetiletý gólman prodloužil svůj kontrakt se Spartou o jednu další sezónu. Součástí smlouvy je také opce na další rok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Bičík děkuje fanouškům po zápase s Villarrealem.

Článek
Fotogalerie

Jak bude vypadat letenský brankářský tým pro příští ročník, toť otazník. Sparta má na hostování v Liberci reprezentanta Koubka, patří jí také Holý hostující ve Zlíně. Roli dvojky a trojky pak ve stávajícím kádru plní Štěch s Millerem.

Jasné teď je, že dosavadní jednička ze hry nevypadne. David Bičík si přitom musel na prodloužení smlouvy počkat dost dlouho.

„Smlouva mi v létě končí, zatím nic nového není. Nějakou chybu jsem na podzim udělal, ale snažil jsem se dát Spartě odpověď, jestli má se mnou prodloužit smlouvu. Teď je míč na jejich straně hřiště, já nastupuji do přípravy. Mohli by to řešit třeba Koubkem, takže uvidíme, co přijde," říkal při lednovém zahájení zimní přípravy.

Klíčový muž spanilé jízdy Evropou

Na jaře byl klíčovým mužem letenského tažení do čtvrtfinále Evropské ligy. Zazářil především v odvetě osmifinále v Římě, kde vynuloval všechny střelce Lazia.

„Zápas v Římě je zatím asi můj největší. Jsem rád, že jsem u historického úspěchu Sparty! Zůstane v nás ještě dlouho. Teď jsme z toho ještě všichni vyklepaní. Dojde nám asi až se zpožděním, co jsme dokázali," liboval si Bičík.

V prvním utkání čtvrtfinále ve Villarrealu a posléze v ligovém duelu s Příbramí inkasoval dva laciné góly, spoluhráči z pole nicméně poukazovali, že důležitými zákroky během celé sezóny je bohatě vyvážil.

Koubek čeká v Liberci

Ke stejnému názoru se teď přiklonilo i vedení Sparty, jež Bičíkovi prodloužilo smlouvu. Bude zajímavé sledovat, zda zůstane jasnou jedničkou, nebo jestli se již od léta bude muset o tuto roli poprat s Koubkem. Ten se na hostování u Nisy dopracoval až k prvnímu startu za národní tým.

Zkušený Bičík je sparťanským odchovancem, na Letnou se vrátil z Turecka před sezónou 2014/2015. Má na svém kontě 123 ligových startů, z toho 39 v dresu Sparty. V aktuální sezóně nastoupil do 45 utkání (22 v lize, 13 v Evropské lize, 2 v Lize mistrů a 8 v přípravě).

Reklama

Související témata: