Hlavní obsah

Snad jsme si nějaké góly schovali i na pohár, glosuje jablonecký Tecl výhru nad Slováckem

Josef PešoutSport.czPrávo

Se sedmi góly je fotbalový útočník Stanislav Tecl nejlepším střelcem Jablonce v první lize. Ke dvěma podzimním zásahům přidal už pět na jaře. A svou úvodní brankou v zápase se Slováckem nasměroval tým ke konečnému vítězství 3:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Stanislav Tecl (vlevo) z Jablonce a Tomáš Rada ze Slovácka.

Článek

Vedli jste v průběhu utkání 3:0 a o čisté konto jste přišli až dvě minuty před koncem. Co rozhodlo o poměrně hladkém výsledku?

Proti Slovácku jsme hráli tak, jak jsme hrát chtěli. Tedy týmově, takticky, dobře jsme bránili. A byli jsme i nebezpeční směrem dopředu. Takhle by naše výkony měli minimálně vypadat.

Jak jste viděl svou trefu?

Situaci založil kapitán Tomáš Hübschman, ale byla tam výborná práce i od Martina Doležala. Stáhnul na sebe stopery a odkryla se celá strana. Měl jsem dost času si míč připravit ke střele a naštěstí to vyšlo.

Gólů jste mohli přidat i víc.

Doufám, že jsme si nějaké schovali na středu, kdy nás čeká v semifinále poháru klíčový zápas jara se Spartou. Snad jsme se před ním nevystříleli.

Zápas se Slováckem vyzněl i jako odčinění předchozího debaklu Jablonce 1:6 na Dukle. V čem došlo k proměně?

Kolaps na Dukle nás posadil na zem a na zadek. Předtím jsme se pořád utěšovali, že i když nevyhráváme, tak to bude dobré a stále jsme něco hledali. Věřím, že od utkání se Slováckem se odrazíme a zopakujeme kompaktní výkony.

Uvažujete o dovršení mety deseti vstřelených gólů v ligové sezóně?

Když jich mám teď sedm, tak doufám, že bych se mohl k té desítce dostat. Ale jak jsem už říkal, pro nás je nyní nejdůležitější pohár se Spartou.

S čím do něj půjdete?

Chceme semifinále rozehrát úspěšně a doma si vytvořit solidní pozici pro odvetu na Letné. Všichni víme, že Sparta musí v každé sezóně něco vyhrát a pohár pro ni je také prioritou. I pro nás je pozitivní, že jsme naposledy vyhráli v lize. Samozřejmě je lepší jít do dalšího zápasu po výhře a člověk se na to může v klidu připravit. Ale ligová současnost nemá na pohár vliv. Bude to úplně jiný zápas.

Reklama

Související témata: