Hlavní obsah

Ščasný mobilizuje lazaret. Porazit Plzeň, další je ve hvězdách

Praha

Mít před ligovým šlágrem od posledního zápasu tři dny volna? Všichni ostatní by prskali, pro fotbalisty pražské Sparty je to luxus. V nabitém jarním programu jsou zvyklí pravidelně hrát hned i třetí den. „Teď jsme měli od středečního derby na Dukle o den víc a věřím, že nám hrozně pomůže. Navíc nastoupíme před vyprodaným stadiónem,“ doufá trenér Zdeněk Ščasný, že jeho tým podá proti vedoucí Plzni optimální výkon.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný během utkání s Laziem Řím.

Článek
Fotogalerie

Bitva o titul už je pro ně vzhledem k osmibodové ztrátě ztracenou misí. Chtějí však aspoň porazit Plzeň, aby v přímé konfrontaci dokázali, že jsou lepší.

„Přesně tak. V Evropě jsme něco předvedli. Kdybychom porazili Plzeň, ještě bychom to vyšperkovali," poukazuje kouč.

Rozebírat případné šance na titul se mu nechce, ztráta je příliš velká.

„Nechci se pouštět do diskusí o titulu, ale zmobilizujeme se. Pro mne je důležité, abychom doma podali výborný výkon a navázali na těžké zápasy z dosavadního průběhu sezóny, které jsme zatím zvládali. Co se bude dít potom, je ve hvězdách, nechci se tím zabývat. Pro mne je priorita, aby se tým dobře připravil, a zápas jsme zvládli," zdůrazňuje Ščasný.

Zkusí rivala rozhodit

Jeho tým požene také slabá naděje, že pokud rivala porazí, mohl by Plzeň do zbylých čtyř kol přece jen rozhodit, protože by se rozestup v tabulce mezi oběma týmy snížil na pět bodů.

„Pokud uhrajeme výsledek, který nám dá šanci, abychom Plzeň mohli rozhodit, jedině dobře. Každá ztráta pro ně může být rozhození do dalšího průběhu sezóny," říká v rozhovoru pro klubovou televizi záložník Lukáš Vácha.

Jiná naděje ostatně sparťanům ani nezbývá. „Případná porážka je znervóznit může. Vím, že mají těžký los. Jedou do Boleslavi, na Slavii. To je určitě složité. Ale kol je už do konce málo a my navíc musíme vše vyhrát," uvědomuje si stoper Radoslav Kováč.

Marodka se může zmenšit

Otázkou navíc je, v jakém složení se Sparta představí. Bez předchozího tréninku do utkání na Dukle zasáhli aspoň Vácha a Jiráček, trest si tam odpykal Konaté. Další na marodce zůstávají a třeba Šuralovi hrozí, že kvůli přetrženým vazům v kotníku přijde i o letní EURO ve Francii.

„Šuralova situace je složitá... Modlím se, ať se jeden, dva hráči do sestavy ještě vrátí. Naopak další dva, tři to určitě nezvládnou," avizuje Ščasný.

Zápas 26. ligového kola Sparta - Plzeň se hraje večer od 20:00, přímý přenos vysílá O2 Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: