Hlavní obsah

Sparťanské faux pas: Jiráček před utkáním odmítl podat ruku Limberskému! Costa zase Petrželovi

Prožil s nimi historické chvíle. Slavil s nimi premiérový titul i první účast v Lize mistrů. Poslední dobu však vztahy mezi sparťanským záložníkem Petrem Jiráček a některými fotbalisty Plzně zřejmě nejsou ideální. Jak jinak si totiž vysvětlit, že před hitem na Letné (Plzeň vyhrála 3:0), Jiráček odmítl podat ruku Davidu Limberskému.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Milan Petržela ze Ladislav Krejčí ze Sparty. Ilustrační snímek.

Článek

Obránce Plzně měl při představovačce ruku nataženou, Jiráček jej však přehlédl a kráčel dál.

Limberský se za ním stihl jen pootočit a lehce zakroutil hlavou. Co stojí za tímto gestem? Podle informací Práva jde o starší spor, který se udál při nejmenovaném reprezentačním srazu, kdy Jiráček ještě působil v německém Wolfsburgu. S přestupem Jiráčka z Hamburku do Sparty, který mu někteří fanoušci Viktorie zazlívají, to souvislost nemá.

Podle mnoha pramenů se mezi nimi strhla ostrá slovní přestřelka z blíže neuvedeného důvodu...

Že mezi Jiráčkem a viktoriány není něco v pořádku, signalizovalo už podzimní vyjádření plzeňského záložníka Milana Petržely. „Bývali jsme s Petrem kamarádi, teď už ne. Spálil všechny mosty," prohlásil po domácím utkání se Spartou Petržela. Tomu zase včera nepodal ruku před utkáním obránce Costa. Když přišel k Petrželovi, schoval si ruku za záda a odkráčel k dalšímu hráči Plzně...

Reklama