Hlavní obsah

Příbram - Dukla 2:2Příbram díky vlastnímu gólu Dukly v závěru odvrátila porážku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Mareš 0 : 1
54. Néstor 0 : 2
67. Pilík (penalta) 1 : 2
87. Hanousek (vlastní) 2 : 2
Záznam online reportáže

Příbram

Příbramská bída pokračovala u Litavky i v sobotu. I přes dvougólové manko ale nakonec domácí vybojovali s Duklou remízu 2:2 a o bod se udrželi nad pásmem sestupu. Příbram tak bodovala poprvé po čtyřech prohrách v řadě.

Článek

Dukla byla v úvodu aktivnější, ale ze dvou standardních situací nedokázala zakončit. V 5. minutě na hranici šestnáctky strčil Zápotočný do Mareše a k překvapení všech sudí Zelinka nenařídil ani trestný kop a nechal odkopávat Hrušku od branky. Na ofenzívě domácích byla patrná absence Bednáře. Lotyšskému hrotu Šabalovi chyběl důraz, a když bylo třeba, pohlídal si ho krajan Gorkšs. Pilík zůstal jen na lavičce, takže domácím akcím chyběla i myšlenka.

Mareš rozebral obranu

Pražané měli blízko ke gólu ve 12. minutě, kdy Berger z trestného kopu z více než dvaceti metrů trefil tyč. Vzápětí udělal hrubku Mudra, míč se znovu dostal k Bergrovi, který ze solidní pozice netrefil branku. Néstorovy nůžky po další standardce byly sice lahodné pro oko, míč však proletěl vysoko nad brankou. Domácí se dostávali do blízkosti Radovy šestnáctky jen sporadicky, ale nevěděli si rady s obranou soupeře. Některé akce byly spíš komické, když ztráceli míč neuvěřitelným způsobem. Jen Mudra dokázal míč nasměrovat mezi tyče, ale s padajícím listem neměl gólman Dukly problém.

Pražané postupně snížili obrátky a na trávníku zavládla nuda. Tu po víc než půlhodině na chvilku zaplašili hosté. Hruška neudržel Čajičovu střelu, Hanousek od brankové čáry našel Mareše, který si pohrál s domácí obranou a po zemi poslal míč do sítě. Hned po rozehrání zkusil ránou srovnat Tregler, ale bez úspěchu. Zbytek prvního poločasu pak znovu sklouzl do fotbalové nudy. Z té ho nevytáhla ani ojedinělá Suchanova střela, mířící mezi tyče.

Néstorova parádní trefa

Hned po změně stran dala Dukla najevo, že jeden vstřelený gól jí nestačí a domácí nepustila dlouhé minuty z jejich poloviny. Do zakončení se ale nedostala. Příbramská obrana s vypětím všech sil dokázala nájezdy odvracet. Po krátkém intermezzu, kdy se domácí dostali k Radově brance, ale Rezkovi chyběly dvakrát k zakončení jen centimetry, přišel druhý úder Dukly. Breger po brejku našel úplně volného Néstora, která jeho přihrávku parádní volejem usměrnil do levého horního rohu Hruškovy branky.

Zoufalství. Jinak nelze hru Příbrami nazvat. Hráčům určitě nebylo možné upřít snahu, ale nervozitou svázané nohy jim neumožnily jedinou přihrávku do prostoru, z něhož by mohli domácí alespoň vystřelit. A tak po hodině hry zaúřadoval sudí Zelinka, který důrazný kontakt Čajiče s Rezkem ohodnotil jako faul a Pilík z penalty snížil.

Domácí ožili a Duklu zatlačili na dlouhé minuty k její šestnáctce, na hrot se vysunul i Zápotočný. Do šance se ale nedostali. Povedlo se to až Rezkovi po rohovém kopu, ale jeho tutovku z osmi metrů zázračně vyrazil Rada. Další Rezkův centr ale po teči Hanouska už Rada za svá záda pustil a Příbram tak mohla nakonec slavit remízu, která ji alespoň prozatím udržela nad sestupovou propastí.

1. FK Příbram - Dukla Praha 2:2 (0:1)
Branky: 67. Pilík z pen., 87. vlastní Hanousek - 33. Mareš, 54. Néstor. Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Arnošt. ŽK: Tregler, Krameš, Laňka - Štetina.
Příbram: Hruška - Mudra (57. Pilík), Zápotočný, Chaluš, Divíšek - Tregler, Krameš - Štípek, Suchan (72. Laňka), Rezek - Šabala (83. Brandner). Trenér: P. Tobiáš.
Dukla: Rada - Čajič, Štetina, Gorkšs, Preisler - Hanousek, Považanec, Daniel Tetour (90. Bezpalec) - Berger (88. Manzia), Mareš (76. Beauguel), Néstor. Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: