Hlavní obsah

V první půli jsme byli jak tragédi, zlobil se Zápotočný

Příbram

Bod, který může mít cenu zlata, tedy záchrany, vybojovala Příbram v sobotu doma s Duklou. Ovšem teprve druhý na jaře ze šesti domácích zápasů...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský obránce Tomáš Zápotočný.

Článek

„Jestli bude zlatý, se teprve ukáže, ale kdybychom znovu prohráli, byla by to pro psychiku hrozná rána. V první půli jsme vypadali chvílemi jak tragédi. O přestávce trenér v kabině zvýšil hlas. Bylo to nepříjemné. Změnili jsme taktiku, nehráli fotbal, ale začali jsme bojovat, dali jsme do toho srdíčko. Nakopávali balóny, vyhrávali souboje a nakonec to přineslo alespoň ten bod," říkal zadýchaný příbramský kapitán Tomáš Zápotočný, který odehrál druhý poločas na hrotu.

„Docela mě to bavilo, i když jsem na hrotu hrál po více než deseti letech. Naposledy to bylo ještě v Liberci," dodal.

Trenér Příbrami Pavel Tobiáš přiznal, že první poločas byl ze strany jeho týmu hodně špatný. „O půli byla v kabině bouřka. Naši hru pak oživil příchod Pilíka a přesuny. Nakonec jsme uhráli bod, ale vzhledem k výhře Olomouce to moc neřeší. My máme k dobru bod a lepší vzájemné zápasy, ale teď bude každý zápas jako play off. Věřím, že ligu zachráníme. To je prvořadý cíl. A jestli u toho bude Tobiáš nebo ne, není podstatné," řekl.

Domácím evidentně chyběl na hrotu Roman Bednář. „Má problémy se zády, ale na příští zápas už by měl být k dispozici," dodal příbramský kouč.

Dostáváme prapodivné góly, divil se Hanousek

O bod Příbrami se nakonec postaral Marek Hanousek vlastním gólem. „Jejich hráč přihrával od brankové čáry. Chtěl jsem balón zblokovat. Bohužel skončil v naší bráně... Tohle už je několikátý prapodivný gól, který jsme na jaře dostali. Neumím si vysvětlit, proč nejsme schopní reagovat, když soupeř v závěru změní taktiku, začne nakopávat míče a my si s tím neumíme poradit. Takhle jsme ztratili v závěru spoustu bodů, naposledy v Mladé Boleslavi, doma se Spartou a teď v Příbrami," kroutil nevěřícně hlavou kapitán Dukly.

Trenér Pražanů Luboš Kozel byl hodně zklamaný. „Hlavně z toho, že jsme takhle už poněkolikáté ztratili dobře rozehraný zápas. Viděl jsem tam v první půli penaltový zákrok na Mareše a ve druhé na Néstora, ale sudí ani jednu penaltu nepískl. Řekl jsem mu to po utkání, ale ve vší slušnosti. My jsme si pak kalich hořkosti vypili vlastním gólem. Zklamali mě střídající hráči, kteří měli mužstvu pomoci. Především od Beauquela jsem čekal, že zápas otočí v náš prospěch," konstatoval Kozel.

Reklama

Související témata: