Hlavní obsah

Vrba šel dohola, Koubek si nechal vytetovat „véčko“. Krejčí si po zisku titulu obarví vlasy do klubových barev

Plzeň

Uklonil se. I basebalku z hlavy smekl, aby poděkoval fanouškům. Aby vyjádřil pokoru, kterou před nimi chová. Teprve pak se plzeňský kouč Karel Krejčí vydal na pódium nachystané na mistrovské oslavy. Zatím předběžné, to se ví, protože opravdová korunovace teprve přijde. Po výhře nad Ostravou si ji ale hráči Viktorie a celá fotbalová Plzeň s nimi zkoušela nanečisto. Pod vodopádem zlatých konfet, s vybuchujícími lahvemi šampaňského v rukou a samo sebou v doprovodu šlágru šlágrů We are the Champions.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karel Krejčí se zdraví s fanoušky během oslav titulu v Doosan Areně v Plzni.

Článek
Fotogalerie

Po Pavlu Vrbovi a Miroslavu Koubkovi se stal třetím plzeňským trenérským gerojem, neboť také on dovedl Viktorii k titulu. Už čtvrtému od roku 2001, což ostatně připomínal nápis na pódiu vyšperkovaný obrovskou čtyřkou, stejně jako symbolická zlatá medaile, kterou hráčům donesly přímo na trávník dvě hostesky sprchované vodopádem šampaňského.

Gesto pokory, teprve pak lazebník

Zatímco první z Krejčího předchůdců Vrba slavil titul tím, že šel dohola, a druhý Koubek si nechal po zisku primátu vytetovat na ruku „véčko", Krejčí přišel s gestem pokory.

Smeknutou čapkou a úklonou publiku.

„I já jsem týmový hráč, takže jsem klukům slíbil, že si v případě zisku titulu nechám obarvit vlasy do klubových barev. Hned na pondělí jsem objednaný k lazebníkovi, takže po celou příští sezónu bude má hlava červená a modrá," prozrazoval trenér Krejčí chystající se vyběhnout za svými juchajícími svěřenci.

„Nejsem typ jako Pavel Horváth, takže na oslavy mě moc neužije. Jsem samozřejmě strašně šťastný a nesmírně dojatý. Hlavně z toho, jakým způsobem jsme k titulu došli, z toho, že pod mým vedením jsme vyhráli z třiadvaceti zápasů dvaadvacet a prohráli jen jeden v Brně, že jsme natáhli rekordní šňůru na šestnáct vítězství a i v tomto směru Spartu překonali," meditoval nad báječnou sezónou.

S pohárem pojede na Šumavu

„Ale to všechno prožívám někde uvnitř, proto i slavit budu se svými nejbližšími. Půjčím si mistrovský pohár a odjedu s ním za rodiči na Šumavu, abych ho ukázal jim i svým rodákům, kteří mi hodně fandí."

Teprve pak následovalo pódium, na které vyběhl Krejčí nikoli jako poslední, jak to v případě trenérů obvykle chodívá, ale předposlední v dlouhém zástupu fyzioterapeutů, masérů, lékařů, kustodů a pochopitelně hráčů.

Kapitánova symbolická čtyřka

Právo posledního a tudíž bouřlivě oslavovaného měl kapitán Viktorie Roman Hubník. Symbolické, že právě on nosí na dresu čtyřku. Čtyřku, která se rovná čtyřem plzeňským titulům po celý sobotní podvečer na stadiónu ve Štruncových sadech připomínaným a až do rána oslavovaným.

Šampaňským i třeba prozpěvováním laškovné odrhovačky o tom, jaké je Limberský hovado, při němž se sám protagonista k fanouškům s náramným gustem přidával.

„Rozhodlo, že jsme v úvodu jara zvládli i zápasy, kdy se nám herně nedařilo, ale přesto jsme v nich naplno bodovali. A stejně tak, že jsme obstáli v konfrontaci na Letné, kde měla Sparta možnost stáhnout náš náskok na pět bodů, ale my po devadesáti minutách měli k dobru bodů jedenáct," ohlížel se právě kapitán Roman Hubník za cestou za titulem, který se slavil a slavit bude až do rána.

Reklama

Související témata: