Hlavní obsah

Byli jsme jako leklé ryby, až po půli jsme do zápasu dali srdíčko, přiznal příbramský Zápotočný

Karel FeltSport.czPrávo

Pětatřicetiletý kapitán fotbalistů Příbrami Tomáš Zápotočný končil zápas s Duklou na hrotu útoku a zcela vyčerpaný. Ale že by měl radost z bodu, který jeho tým v 27. kole Synot ligy vydřel, když už prohrával 0:2...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský obránce Tomáš Zápotočný během utkání proti Dukle.

Článek

Druhou půli jste se posunul na hrot útoku. Kdy jste tam hrál naposledy?

Ještě v Liberci, to už je deset let... Proti Dukle jsem si to hezky oživil.

Ale v útoku je to větší dřina, než na místě stopera, kde léta nastupujete...

Větší dřina to sice je, ale mne to na hrotu baví víc. Na místě stopera nemůžete tým strhnout, vpředu alespoň běháte jako blázen, chodíte do soubojů, něco vyhrajete, něco prohrajete.

V půli jste prohrávali, co se dělo v kabině?

Trenér hodně zvýšil hlas. Bylo to nepříjemné. My jsme ale v první půli hráli jako tragédi. Byli jsme jako leklé ryby.

Po druhém gólu jako by na mužstvo padla deka. Věřil jste za stavu 0:2, že se dá ze zápasu?

Už po prvním gólu jsem cítil, že jsme odevzdaní. Bylo to hrozně těžké. Po druhé brance na nás padla deka. Ale zvedli jsme se, ukázali charakter a nezabalili to. Máme alespoň bod.

Kde se to v mužstvu najednou vzalo?

Naši hru oživil Tomáš Pilík, trochu jsme změnili taktiku. Paradoxně se ukázalo, že nemusíme hrát krásný fotbal, abyste vydřeli alespoň bod. Stačilo srdíčko. Nakopávali jsme míče dopředu, chodili do soubojů, hodně jsme jich vyhráli a nakonec jsme odvrátili ostudu.

Takže bod s Duklou berete jako zisk?

Nevím, jestli je to zisk. Ukáže se to až po třicátém kole. Určitě by nás ale hodně zlomilo, kdybychom prohráli. Na tomhle se dá alespoň trochu stavět.

Ze šesti domácích zápasů, ale máte jen dva body...

To je hrozně málo. Tak, jako jsme bojovali ve druhé půli s Duklou, musíme bojovat v každém utkání od první minuty.

Čím si to vysvětlujete?

Podíl na tom má i nezkušenost mladého mužstva. Máme v týmu hodně mladých kluků, kteří se v těchto klíčových zápasech asi trochu bojí. Ale hlavně je to o tom, že nehrajeme fotbal, je to o nakopávání balónu a náhodě. Chybějí nám hráči, kteří tu byli v minulé sezóně, především Zeman a Fillo, scházejí jejich přihrávky i branky, ale také schopnost tým strhnout. Takové tu momentálně nemáme.

Od sestupové příčky vás dělí pouhý bod, ale s Olomoucí máte lepší vzájemné zápasy. Uvědomujete si, že musíte ve čtyřech kolech udělat ještě nějaké body, abyste se zachránili?

Moc dobře si to uvědomujeme, ale o záchraně nepochybujeme. Teď jedeme do Zlína, ten také ještě bojuje o záchranu. Když budeme bojovat jako ve druhé půli s Duklou, můžeme nějaký bodík udělat už tam. Ty domácí ztráty jsou hrozné. Už jsme dávno mohli mít klid.

Reklama

Související témata: