Hlavní obsah

O smlouvě stále jednám jen s Libercem, tvrdí kanonýr Bakoš

Josef PešoutSport.czPrávo

Rozhodující gól fotbalistů Slovanu Liberec v duelu se Zbrojovkou Brno (4:2) vstřelil uznávaný kanonýr Marek Bakoš. Je v tom i kus symboliky, že právě nejzkušenější a nejproduktivnější hráč týmu svou trefou přispěl k završení libereckého tažení na cestě k pohárovému umístění.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slovanu Liberec Marek Bakoš se raduje z gólu.

Článek

Překvapilo vás, jak se po bezkrevném prvním poločase takříkajíc roztrhl pytel s góly?

Někdy to tak bývá, že góly nepadají. Brno se soustředilo na to, aby neinkasovalo. Byli dobře organizovaní, takže jsme proti jejich defenzivě nedokázali vyřešit nějaké šance. Pak jsme skórovali, začali jsme bránit, a jelikož to moc neumíme, snažili jsme se přidat druhý gól. Otevřeli jsme obranu a dostali jsme dvakrát za ucho. Brno vedlo 2:1, ale naštěstí jsme zápas otočili.

Váš gól na 3:2 znamenal nejen zásadní obrat v zápase, ale i váš dvanáctý zásah v sezóně. Pomýšlíte na titul krále střelců?

Pro mě bude top úspěch sezóny, pokud budeme spokojení s tím, co odvedeme na hřišti. Děláme maximum pro fanoušky i lidi z klubu. A na tom, jestli zůstanu u těch dvanácti gólů, nebo přidám nějaké další branky, tolik nezáleží.

Fotbalovou veřejnost zajímá, zdá už máte jasno o působení v příští sezóně?

Jednání o setrvání v Liberci probíhají. Bavíme se o tom a věřím, že se vše vyřeší. Uvidíme, kdy padne závěrečné rozhodnutí.

Jde při jednání i o případnou délku smlouvy?

Nechci takové věci ventilovat přes média.

Registrujete zájem jiných klubů?

Jak jsem říkal, o smlouvě komunikuji momentálně s Libercem. Pokud bych se nedohodl na dalším působení ve Slovanu Liberec, potom se mohu bavit o jiných možnostech s dalšími kluby.

Existuje časový horizont, do kdy má být jasno?

Do konce sezóny, tedy do poloviny května. Soustředím se na zbývající jarní zápasy. Čeká nás šlágr jara na Spartě. Budeme na Letné chtít dokázat, že jsme silní a utkání napoví, zda skončíme čtvrtí, třetí nebo dokonce druzí.

Reklama

Související témata: