Hlavní obsah

Liberecká angažmá si užívám, rozplýval se Pulkrab po premiérovém gólu v lize

Liberec

Zápas, na jaký hned tak nezapomene, sehrál mladý fotbalový útočník Matěj Pulkrab. Svým premiérovým gólem v první lize po několika minutách na hřišti v souboji se Zbrojovkou Brno (4:2) se podílel na tom, že Slovan Liberec získal jistotu startu v evropských pohárech pro příští sezónu. „Pro mě je všechno nové a liberecké angažmá si užívám,“ rozplýval se Pulkrab.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu proti Brnu Marek Bakoš (vpravo) se raduje se spoluhráči z Liberce Janem Sýkorou (vlevo) a Matějem Pulkrabem.

Článek

Utkání s Brnem začal mladík na lavičce náhradníků. Ve druhé půli naskočil do hry a po chvilce skóroval na 2:2. Vyrovnávací gól byl impulsem pro Slovan k obratu v zápase.

„Vedli jsme, pak se to otočilo a za stavu 1:2 mi trenér s asistentem řekli, ať se připravím. Trošku jsem se rozběhal, vzal jsem si dres a chrániče a šel na hřiště. Měl jsem pokyn, abych dal gól, protože jsem ofenzivní hráč," líčil Pulkrab. A tah s jeho zařazením vyšel dokonale.

„Pro mě je všechno nové. V kádru prvoligového áčka jsem vůbec poprvé až od ledna a moc si to užívám. Jsem rád, že jsem v Liberci. Pro mě je to takový bonus a jen koukám kolem sebe. A co se týče gólu, podívám se na záznam, euforie na hřišti byla obrovská," vykládal nadšeně. Nad zápisným nepřemýšlel. „Uvidíme, jakou pokutu mi „Poky" dá, a co mě to bude stát," zmínil kapitána Lukáše Pokorného.

Závěr sezóny je pro něj atraktivní a pikantní. „Posunuli jsme se v tabulce na třetí místo a tlačíme se i na druhou Spartu, za sebou máme Mladou Boleslav, takže je pořád o co hrát," podotkl Pulkrab. V příštím kole nastoupí Liberec právě na Letné! Přitom útočný talent zimní přípravu začínal na Spartě.

„Je zvláštní, že se to takhle vyvinulo. V lize proti Spartě hrát nemohu, mrzí mě to. Mohl jsem proti ní nastoupit jen v poháru. A teď budu klukům fandit jen z tribuny," prohodil útočník. Jakým klukům? „Libereckým, kam teď patřím. Ve Slovanu mi dali šanci ochutnat fotbal na ligovém trávníku a chci bojovat za Liberec," přesvědčoval Pulkrab.

Uvědomuje si, jakou má v libereckém kádru pozici. Zatím plní roli žolíka. „Moje úloha je asi jasná. Když jde Marek Bakoš na hrot, snažím se být platný podle toho, co je potřeba. Tedy vstřelit i nějaký gól jako proti Brnu," přiblížil mladý útočník svůj přístup.

Reklama

Související témata: