Hlavní obsah

Slavia se chystá na Palermo, na titul zatím nemyslí

PRAHA

Příští týden odstartuje nejvyšší fotbalová soutěž, ještě před prvním jarním kolem si formu otestuje Slavia Praha. Aktuálně třetí celek tabulky odehraje úvodní duel 3. kola Pohár UEFA proti italskému Palermu. V domácí soutěži ale slávisté přehnané ambice nemájí. "Nejdříve musíme dohnat Teplice," řekl na páteční tiskové konferenci trenér Karel Jarolím.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Trenér fotbalistů Slavie Praha Karel Jarolím.

Článek

Slavii příliš nevyšly plány zimní přípravy. "Ta měla dvě fáze. Ve Špindlerově Mlýně jsme měli hrubší část, další fáze v Turecku bohužel nevyšla. Je to škoda, měli jsme tam obhajovat loňské prvenství," připomněl Jarolím situaci, kdy v Turecku zemřeli lidé kvůli ptačí chřipce a Slavia soustředění v Antalaye zrušila.

Místo Turecka naplánovala Slavia přípravu v Německu, kterou ale také musela kvůli mrazivému počasí odepsat. "Zvolili jsme tedy alternativní přípravu v domácích podmínkách," dodal Jarolím.

Slavia prošla přes zimní přestávku výraznou obměnou kádru, odešlo devět hráčů a stejný počet naopak sešívaný dres oblékne nově. A to včetně trojice mladíků z mládežnických výběrů.

Možná přijde ještě někdo do obrany

"Brankář Vorel má už něco za sebou. Působení ve Slavii je pro něj výzva. Věřím, že bude schopný odvést dobrou práci. Na místo Latky přišel Dosoudil, což pro nás byla asi nejschůdnější varianta. Do útoku jsme získali Gaúcha a Hercegfalviho, kteří by měli zvýšit konkurenci v naší ofenzívě," okomentoval nové tváře slávistický lodivod. "Stále ale věřím, že ještě někoho získáme do obrany, odkud nám odešli tři hráči," dodal Jarolím.

Slavia má soutěž dobře rozehranou, na třetím místě sice ztrácí na vedoucí Liberec osm bodů, za druhými Teplicemi ale zaostává jen o tři bodíky. Tradiční rival se jí dívá na záda z deváté příčky. "Na titul nemyslíme, spíš se musíme snažit dohnat Teplice. Ale po třech nebo čtyřech kolech jara může být všechno jinak. Když nám vyjdou, můžeme potrápit i Liberec," řekl Jarolím.

Před čtvrtečním duelem v Poháru UEFA je sestava podle kouče stabilizovaná, čeká se jen na zdravotní stav slovenského záložníka Dušana Šventa. "Dušan už s námi normálně trénuje. Měl desetidenní výpadek, ale naštěstí zranění nebylo tak vážné. Snad bude do čtvrtka v pořádku," uvedl Karel Jarolím.

Změny v kádru Slavie:
Přišli:
Ante AračičobránceHNK Zmaj Makarska
Radek DosoudilobránceFK Jablonec 97
Michal VorelbrankářFK Vysočina Jihlava
GaúchoútočníkFC Barbarense (Brazílie)
Zoltán HercegfalviútočníkFC Lombard (Maďarsko)
David KalivodazáložníkSC Xaverov
Michal HeldzáložníkSK Slavia Praha (mládež)
Petr JandazáložníkSK Slavia Praha (mládež)
Tomáš PekhartútočníkSK Slavia Praha (mládež)
Odešli:
Martin ČernochútočníkFC Politehnica Iasi (Rumunsko)
Patrik GedeonzáložníkFC Vaduz (Lichtenštějnsko)
Tomáš PešírútočníkFK Chmel Blšany
Martin ZbončákzáložníkFK SIAD Most
Ivan KováčobránceSlovan Bratislava (Slovensko)
Martin LatkaobránceBirmingham City (Anglie)
Petr ZábojníkobránceFK Jablonec
Adautoútočníkukončení smlouvy
Cesareo Victorinozáložníkukončení smlouvy

Reklama

Související témata: