Hlavní obsah

Sestup čekal. Teď ho Petržela lituje

Plzeň

Zatímco kabinu Plzně zaplavilo v sobotním večeru mistrovské veselí, v té ostravské bylo hrobové ticho. Porážka 0:2 znamenala, že fotbalový Baník s konečnou platností sestupuje do druhé ligy. Jeden z nejtradičnějších prvoligových klubů opouští domácí elitu po 50 letech, celkově potřetí ve své historii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Ostrava Vlastimil Petržela.

Článek

„Je mi to strašně moc líto. Jsem přesvědčený, že příští sezónu bychom mohli ligu důstojně hrát. Fotbalově na to máme, hráči jen potřebují jen dozrát fyzicky," smutnil trenér Vlastimil Petržela. Zdecimovaný tým, který na podzim uhrál pouze 4 body, přebíral v zimní pauze. Během jara s ním ušel kus cesty: mužstvu vtiskl sympatický herní projev, v 11 utkáních získal Baník 10 bodů.

„Ze začátku jsem bral sestup jako hotovou věc, situace byla naprosto ztracená. Ale jak přibývá zápasů, máme dobrou atmosféru, chodí lidi, tak to na mě trochu doléhá. Teď mi liga bude chybět," přiznal Petržela.

Jeho svěřenci by si udrželi teoretickou naději na záchranu pouze v případě výhry nad Viktorií. To byl ovšem složitý úkol. „Plzeň byla nachystaná na oslavy. Snažili jsme se fotbal nezkazit a hrát otevřeně. Byl patrný rozdíl v síle a v trénovanosti, především v osobních soubojích. Pro kluky to ale byla velká škola, jsem s nimi spokojený. Rozhodně se nemáme za co stydět," dodal Petržela.

Reklama

Související témata: