Hlavní obsah

Škoda inkasovaného gólu z ofsajdu. Ale jsme rádi za každý bod, říká teplický Grigar

Na půdě Slavie chytil fotbalový brankář Teplic Tomáš Grigar v nastaveném čase druhého poločasu penaltu a zápas skončil 2:2. Následně doma proti Spartě přispěl k remíze 1:1. Severočeský tým získal ze soubojů s pražskými S po sobě dva body. „V boji o záchranu je každý bodík dobrý,“ řekl Grigar v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický brankář Tomáš Grigar v utkání proti Spartě.

Článek
Fotogalerie

Jakou hodnotu přikládáte zmíněným dvěma výsledkům?

Předtím jsme měli papírově lehčí soupeře a nevyhráli jsme. Takže jsme rádi a vděční za to, že jsme vydolovali dvě plichty s celky z první pětice tabulky. V první půli proti Spartě to nebylo z naší strany nic moc. Škoda inkasovaného gólu z ofsajdu. Po přestávce jsme do toho ale trošku šlápli. Spartě asi docházely síly, chtěli jsme to využít a podařilo se nám vyrovnat.

Jak se vám chytalo proti Spartě?

Pro gólmana to byl dobrý zápas, co se týče obrany. Řekl bych, že docela v pohodě. Kluci v defenzivě utkání zvládli dobře. Myslím, že soupeř příliš šancí neměl.

Mezi náhradníky byl v pozici teplické brankářské dvojky Jan Plachý. Co na jeho adresu?

Martin Chudý je zraněný, proto trenéři dali možnost Plachému na lavičce. Užil si to. První zápas v ligovém kádru a hned proti Spartě před jedenácti tisíci diváky. Pro něj je to super.

Před patnáctou Olomoucí máte v tabulce pětibodový náskok. Jaké obrysy dostává teplická záchrana v lize?

Není to ještě jistota. Vycházíme z toho, že zbývají tři kola a poslední zápas hrajeme právě v Olomouci. Musíme udělat maximum, abychom tam jeli aspoň se čtyřbodovým náskokem a nemuseli bojovat v posledním kole o bytí, či nebytí. Soustřeďujeme se proto na nejbližší utkání.

V neděli vás čeká severočeské derby v Jablonci.

Teď už jsou všichni soupeři těžcí. Pojedeme tam s pokorou a věřím, že urveme nějaký bodík.

Reklama

Související témata: