Hlavní obsah

Trenérská změna v Příbrami. Tobiáš byl odvolán!

Příbram

Fotbalisty Příbrami, kteří bojují o záchranu v Synot lize, již nepovede ve zbytku této sezóny Pavel Tobiáš. Vedení klubu jedenašedesátiletého trenéra odvolalo z funkce. Jeho nástupcem se stal Martin Pulpit. Informovaly o tom v úterý oficiální internetové stránky středočeského klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Martin Pulpit povede fotbalisty Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Zatímco loni Příbram usilovala o účast v evropských pohárech a konečná pátá příčka byla druhým nejlepším umístěním v historii klubu, v závěru probíhající sezóny má záchranářské starosti. Na jaře vyhrála pouze jednou (v Jihlavě 3:1) a tři kola před koncem ligy má v tabulce před předposlední Olomoucí náskok jediného bodu. Vedení klubu se proto rozhodlo k trenérské změně.

„Jsme plně namočení do boje o záchranu, což mě netěší. Něco takového nás v zimní pauze ani nenapadlo. Naše situace je nyní velice vážná. Doma jsme nevyhráli na jaře jediné utkání. Pět jarních bodů je velice málo. Hráči potřebují probudit, proto jsem se rozhodl pro změnu trenéra. Vážím si práce Pavla Tobiáše, kterou tu odvedl, ale mužstvo potřebovalo impulz," vysvětlil trenérskou změnu v Příbrami v rozhovoru pro Sport.cz  majitel klubu Jaroslav Starka.

Místo zkušeného Tobiáše přichází Martin Pulpit, který už v úterý vedl trénink. "Situace v Synot lize je velice vážná. Musím co nejrychleji poznat mužstvo, za dva či tři tréninky budu vědět více," uvedl Pulpit pro klubový web.

Devětačtyřicetiletý Pulpit v nejvyšší soutěži naposledy vedl v roce 2013 Ostravu, následně byl v Živanicích a Zlíně a nedávno ukončil angažmá v saúdskoarabském klubu Al Watani. V minulosti působil také v Mladé Boleslavi, Plzni, Žižkově, Olomouci, Mostu či Sokolově.

Starka chtěl Pulpita už dřív

Zatímco Tobiáš se vyznačoval klidným trenérským stylem, Pulpit je energickým typem kouče, který by měl mužstvu dodat chybějící elán.

„Znám ho už léta a několikrát jsem ho chtěl za kouče, ale nikdy to nevyšlo. Teď byl bez práce, tak jsem mu ji nabídl. Věřím, že on dokáže mužstvo zvednout po psychické i herní stránce. Zatím jsme se dohodli na spolupráci jen na poslední tři zápasy. Až liga skončí, uvidíme, co dál," uvedl Starka.

Tobiáš nesl konec na příbramské lavičce bez emocí. Už po sobotní remíze s Duklou tušil, že něco takového může přijít. „S něčím takovým musí počítat každý trenér a já jsem pár odvolání už v kariéře zažil. Teď bude každý zápas jako play off. Jediný cíl, který v Příbrami máme, je záchrana ligy. A opravdu není podstatné, jestli to bude s Tobiášem nebo bez něj," řekl nevzrušeně.

Dovede trenér Martin Pulpit fotbalisty Příbrami k záchraně v nejvyšší soutěži?
Ano
36 %
Ne
64 %
Celkem hlasovalo 2803 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava