Hlavní obsah

Zranění byla pro Spartu problémem. Únavu však jako argument neberu, říká Rada

Praha

Dění na domácí scéně stále bedlivě sleduje. Vedl fotbalovou reprezentaci, jako trenér dirigoval hned šest prvoligových klubů v tuzemsku. Coby hráč Petr Rada oblékal dres pražské Dukly, s níž slavil mistrovský titul. Okusil i angažmá v Německu a Kanadě. V letošní sezóně je bez angažmá, a tak ligové události glosuje pro Sport.cz. Tentokrát se zaměřil na obrovský náskok Plzně vůči Spartě i na letenský herní a výsledkový sešup.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Petr Rada

Článek

„Pro mistrovský titul si podle očekávání došla Plzeň, která doma s Baníkem nezaváhala. O titulu ale rozhodla už její výhra na Spartě, Viktorka by si ho nenechala ujít, ani kdyby s Ostravou prohrála. Ligu vyhrála zaslouženě, dokázala zvládnout obě utkání s největším konkurentem.

Přitom po podzimu se čekalo, že to bude bitva až do posledního kola. Jenže tři kola před koncem soutěže má Plzeň náskok třinácti bodů! To je dost, nůžky se rozevřely až moc výrazně.

Koubka nechápe

Spartu stihl obrovský výsledkový i herní propad. Spousta lidí tvrdí, že je za tím enormní zátěž hráčů, že měli náročný program. Únavu jako argument ale já neberu. Sparta měla před zápasem v Teplicích jen o pět odehraných zápasů v sezóně víc než Plzeň. Únavu neberu. Trenér Miroslav Koubek po zápase Plzně na Letné prohlásil, že Sparta měla nevýhodu, když hrála Evropskou ligu. To mě zaráží, neboť když jsme byli na nějakém trenérském sezení, tvrdil, že by domácí pohár měl být dvoukolový. Aby bylo víc zápasů.

Samozřejmě, klobouk dolů, jak Sparta odehrála Evropskou ligu, čtvrtfinále je ohromný úspěch. Ale pokud budeme mluvit o únavě, pak budeme muset vypustit Evropskou ligu a domácí pohár a hrát jen ligu. A říct, my chceme jen do Ligy mistrů.

Je neoddiskutovatelné, že Spartu potkala nepříjemná zranění. Ať už to byla ztráta Holka, Váchy, Mazucha, Zahustela, nebo nyní Šurala. Nemohla poskládat obranu, to všechno se bere v potaz. Ovšem ani to by nemělo mít tak zásadní vliv, aby se s tím Sparta nějakým způsobem nevyrovnala.

Výhrou nad Jabloncem se do hry o záchranu vrátila Olomouc. Překvapilo mě, že Jablonec porazila, byť ten hrál v týdnu první zápas semifinále MOL Cupu se Spartou. Každopádně boj o záchranu bude zajímavý, tím spíš, že Příbram nevyhrála nad Duklou. Namočeni jsou nadále Zlín s Jihlavou. O sestup se může hrát až do posledního kola, a nemusí to být o dvou týmech, klidně o čtyřech."

Reklama

Související témata: