Hlavní obsah

Jihlava se po remíze v Brně přiblížila záchraně, Sigma zůstává předposlední

Aktualizováno

Fotbalisté Olomouce bojující o záchranu prohráli v páteční předehrávce 28. kola Synot ligy na půdě pražské Dukly 0:2 a v tabulce nadále zůstávají předposlední s jednobodovou ztrátou na čtrnáctou Příbram, která má však sobotní duel ve Zlíně k dobru. Další sestupem ohrožený tým Jihlava uhrála v Brně remízu 1:1.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Fotbalisté Dukly slaví gól Ondřeje Vrzala (čtvrtý zprava) v zápase s Olomoucí.

Článek
Fotogalerie

Sigma toužila na Julisce navázat na vítězství nad Jabloncem z minulého kola, jejich plány ale naboural hned v úvodu utkání Štetina. Néstor Albiach načechral krásný balón za obranu a stoper Dukly hlavou nedal Buchtovi šanci.

Druhého gólu se domácí fanoušci dočkali v 52. minutě. Na rohový kop si naskočil Vrzal a hlavou rozvlnil síť. Pražané díky tříbodovému zisku poskočili v tabulce na osmou příčku, Hanáci jsou stále předposlední.

Jihlava veze z Brna cenný bod

Cenný bod vezou z Brna hráči Jihlavy. Zbrojovka neztratila na jaře před domácím publikem dosud ani jeden bod, tentokrát se ale musela spokojit jen s remízou.

Vysočina udeřila krátce po přestávce. Brňané chybovali při rozehrávce, Vaculíka ještě vychytal Melichárek, následná dorážka Urdinova ovšem už skončila v síti. Po klopýtnutí Olomouce na Julisce by případné vítězství téměř zajistilo Vysočině záchranu, jenže v 76. minutě hosté v obraně chybovali a Michal Škoda srovnal na konečných 1:1. Svěřenci trenéra Václava Kotala tak dokázali podeváté za sebou na svém hřišti bodovat.

Fotbalová Synot liga - 28. kolo:
Dukla - Olomouc 2:0
Branky: 13. Štetina, 52. Vrzal.
Brno - Jihlava 1:1
Branky: 76. M. Škoda - 54. Urdinov.

Reklama

Související témata: