Hlavní obsah

Dvě standardky a Olomouc je zase blíže druhé lize. Ničí nás herní nekázeň, čertil se Jílek

Praha

Lajdáctví a lemplovství je pro výkon fotbalové Olomouce v prvním poločase duelu na pražské Dukle ještě lichotivé označení. Svěřenci trenéra Václava Jílka v honbě za záchranou předvedli na Julisce v pátek odpoledne zoufalý výkon. I přesto mohli při lepší koncovce myslet na úspěch. Jenže stejně bídně jako v defenzivě si počínali i v ofenzivě, tudíž dvě kola před koncem dál trůní na patnácté sestupové pozici.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Útočník Dukly Néstor Albiach (vlevo) v souboji s Šimonem Faltou v předehrávce 28. kola Synot ligy.

Článek

„Naše herní kázeň v prvním poločase na Julisce byla na velmi nízké úrovni," zlobil se trenér Sigmy Václav Jílek. Dukla si před přestávkou připravovala jednu šanci za druhou, ovšem stejně rychle své příležitosti i zahazovala. Uspěla jen po standardní situaci.

„V rozehrávce jsme soupeři třikrát míč namazali takovým způsobem, že hráč Dukly šel sám na branku. A obranná odpovědnost? Protihráči, kteří hlavou zakončovali a měli být bráněni osobně, dostali neuvěřitelné množství prostoru. Pochopím, že hráč nezachytí náběh, ale není možné, aby se k určenému soupeři vůbec nedostal," lamentoval Jílek.

Fakt, že obě branky inkasovala Sigma po standardních situacích bral s jistým nadhledem. „Jde o otázku osobní odpovědnosti. My navíc nemáme válečníky do pokutového území."

Nepřesnost hráčů Dukly nechávala olomouckému týmu naději, ovšem když už se hosté na Julisce dostali do velké šance, vychytal Hálu i Faltu brankář Rada, Ordoš pak v tutovce vysoko přestřelil.

„Měli jsme čtyři možná pět situací ke skórování, ale ve finální fázi nemáme kvalitu," posteskl si Jílek, jehož tým ještě čekají zápasy na Slovácku, a pak doma s Teplicemi. „Cílem bylo Duklu porazit, abychom měli bitvu o záchranu ve vlastní moci. Byť se to nepodařilo, budeme se rvát o sebemenší naději," ujišťoval Jílek.

Zachrání se fotbalisté Olomouce v první lize?
Ano
21 %
Ne
79 %
Celkem hlasovalo 3650 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články