Hlavní obsah

Když porazíme ve středu Baník, budeme v suchu, spočítal si jihlavský kouč Hipp

Brněnští fotbalisté poprvé v jarní části Synot ligy na svém hřišti nezvítězili. V předehrávce 28. kola hráli s Jihlavou nerozhodně 1:1. S remízou byli spokojenější hosté, kteří jsou záchraně mezi elitou zase o něco blíž.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jihlavský trenér Michal Hipp během utkání v Brně.

Článek
Fotogalerie

„Uvidíme, jakou bude mít bodík z Brna za týden na konci sezóny cenu. Uděláme všechno pro to, abychom ve středu zdolali před našimi fandy Ostravu, a tím pádem bychom byli v suchu," spočítal si jihlavský kouč Michal Hipp hned poté, co se dozvěděl, že předposlední Olomouc padla na Dukle.

Prozradil, že po vedoucím gólu svého týmu na začátku druhé půle hráče nabádal, aby si dál počínali aktivně. „Jenže kolem sedmdesáté minuty jsme najednou začali v defenzívě propadat a vyústilo z toho brněnské vyrovnání. Snažili jsme se pak znovu strhnout vedení na naši stranu, ale vstřelit druhou branku se nám už nepovedlo. I za plichtu jsme ovšem rádi," svěřil se Hipp.

Jihlavský stoper Milan Mišůn označil získaný bod dokonce za zlatý. „Věřím, že když ve středu podáme podobně odhodlaný výkon jako proti Zbrojovce a předtím s Mladou Boleslaví, tak Baník dáme," myslel už také na další důležité utkání.

Toho, že Jihlavští jako první dokázali na jaře v Brně bodovat, si mimořádně cenil. „Povedlo se nám uhlídat útočníka Kubu Řezníčka, což není žádná sranda. Trochu jsme se u toho pošťuchovali, avšak všechno proběhlo v kamarádské rovině. Dobře se z Příbrami známe," usmál se Mišůn.

Michal Škoda: Brácha bude spokojený

Autor vyrovnávacího gólu Zbrojovky Michal Škoda naopak litoval, že Brňané poprvé na jaře nedokázali dovést zápas na svém stadiónu do vítězného konce. „Brácha Milan bude spokojený," narážel na to, že jeho tým bojuje se Slavií o pátou příčku prvoligové tabulky. Podle Michala Škody Jihlavští velmi dobře bránili. „Hrají o záchranu, bylo strašně těžké vyzrát na jejich defenzívu. Naštěstí se nám to nakonec aspoň jednou podařilo," ulevilo se mu.

Nešťastný byl ovšem ze čtvrté žluté karty, která mu nedovolí nastoupit ve středu proti Spartě. „To mě strašně mrzí. Šel jsem do souboje bohužel pozdě," nevymlouval se.

Trenér Zbrojovky Václav Kotal přiznal, že výkon jeho celku byl poněkud křečovitý. „Jihlavští hráli jako o život a navíc jsme bohužel po Lackově hrubce prohrávali. Přebíral nesmyslně balón zády k protihráči, a tudíž ho nemohl vidět. Musíme být rádi, že jsme aspoň srovnali, protože se nám za celé střetnutí povedl snad jen dvakrát konstruktivní přechod do protiútoku. Tentokrát bylo znát, jak moc nám chyběl zraněný kapitán Zavadil," tvrdil Kotal.

Zachrání se fotbalisté Jihlavy v první lize?
Ano
90,1 %
Ne
9,9 %
Celkem hlasovalo 1474 čtenářů.

Reklama