Hlavní obsah

Spravedlnosti se Slovácko nedovolalo, takže schytalo debakl. Konečně to přišlo, liboval si Uhrin

Praha

Vehementně protestovali, po prvním i druhém obdrženém gólu se fotbalisté Slovácka domáhali v pražském Edenu u sudího spravedlnosti, ale nepochodili. Rozhodčí Nenadál po obou Barákových trefách ukázal ke středovému kruhu, takže Slavia vedla už po prvním půli dvoubrankovým rozdílem. „Před prvním ruka, před druhým faul, to přece musel sudí vidět. Ale raději nebudu jeho verdikty komentovat, abych ještě nedostal nějaký trest,“ zlobil se hostující obránce Petr Reinberk, ale nic platné mu to nebylo.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Tomáš Souček ze Slavie (vlevo) a Josef Hušbauer se radují z gólu proti Slovácku.

Článek

„Rukou jsem hrál, ale neúmyslně, takže rozhodčí nechal správně pokračovat ve hře a gól mi uznal," přiznával autor první i druhé slávistické branky Antonín Barák, že si před vedoucí trefou na balón skutečně sáhl.

To se píská, měl jasno Habanec

„Jestliže má hráč ruku od těla a brnkne jí o míč, jde o jasnou ruku. A jestliže je před druhou brankou náš Valenta v šestnáctce odblokovaný, měl by rozhodčí pískat také," glosoval sporné situace, po nichž se Slavia dostala ještě před přestávkou do dvoubrankového vedení kouč Slovácka Svatopluk Habanec poté, co zhlédl videozáznam.

Bez emocí, zloby, natož pak nějakých vášní, protože i on musel uznat, že jeho tým v Edenu propadl.

„Zápas se nám vůbec nepovedl," přitakával.

„Nebýt ale gólů obdržených po sporných momentech, mohlo to třeba být jiné utkání. Pravdou ale je, že jsme hráli špatně," musel po pětibrankovém výprasku s koučem souhlasit i Reinberk, jenž centrem zúročený Divišem v gól, zápas na chvíli zdramatizoval.

Ale opravdu jen na chvíli, protože už po pár desítkách sekund vrátil Hušbauer nádhernou dalekonosnou střelou Slavii znovu na vlnu klidu a pohody.

Hušbauer se konečně trefil

„Jsem moc rád, že jsem konečně prolomil střeleckou smůlu a odčinil penaltu neproměněnou v předchozím domácím střetnutí s Teplicemi. Náš mladý tým po inkasovaném gólu přece jen znervózněl a já mu vrátil klid," liboval si nad vůbec první ligovou brankou, kterou po zimním přestupu z Letné do Edenu dal a jež byla povelem k rozpoutané kanonádě.

Slavia si díky ní pojistila pátou příčku a pořád tudíž může doufat v cestu do pohárové Evropy. Samozřejmě za předpokladu, že ve finále domácího MOL Cupu zabojuje Mladá Boleslav i za ní, Jablonec porazí a 18. května si z Teplic tuzemský pohár odveze.

Teď budou fandit Mladé Boleslavi

„Jasně že budeme finále napjatě sledovat a fandit Bolce," přiznával autor dvou slávistických branek Antonín Barák zvědavý na to, jak moc svými trefami potěšil tátu.

„Má povinnosti u reprezentace, takže dopředu hlásil, že bude sledovat jen první poločas. Ještě že jsem stihnul dát oba góly do přestávky. Po změně stran už nebyl můj výkon takový, ale podstatné je, že jsme vyhráli, pěti brankami určitě potěšili fanoušky a přiblížili se k páté příčce," připomínal, že na šesté Brno má jeho celek k dobru pět bodů.

„Ve hře je jich ale ještě šest, takže páté místo jisté nemáme. Ve dvou zbývajících kolech ho musíme potvrdit," krotil vzedmutý optimismus domácí kouč Dušan Uhrin, i když i on byl samo sebou rád, že po čtyřech předchozích remízách jeho svěřenci konečně zabrali, vyhráli a navíc nastříleli pět branek.

„Doma jsme si i v předchozích zápasech vytvářeli šance, jenže jsme je neproměňovali. Proti Jablonci jsme hráli ještě lépe než teď proti Slovácku, ale trefili jsme třikrát tyč. Konečně to přišlo," glosoval partii, po níž Eden jeho týmu aplaudoval.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice