Hlavní obsah

Kostlivec pořád číhá ve skříni. Nesmíme ji otevřít, varuje kouč Zlína

Zlín

Na premiérovou jarní výhru pořád čekají, přesto se zlínští fotbalisté přiblížili čtvrtou remízou v řadě k záchraně v nejvyšší soutěži. Trenér Bohumil Páník však navzdory pětibodovému náskoku na předposlední Olomouc po bezbrankové plichtě s Příbramí prozatím nejásal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Zlína Bohumil Páník.

Článek

„Ve zbývajících dvou ligových kolech se může ještě stát úplně všechno. Kostlivec pořád číhá ve skříni. My musíme tlak ustát a nedovolit ji otevřít. Uděláme všechno pro to, abychom zbývající duely v Liberci a s Bohemkou zvládli a zůstali v elitní soutěži," tvrdil.

Kdyby jeho tým Příbram zdolal, mohl už se svými fandy slavit. „Jenže to bychom museli dát v prvním poločase gól. Několikrát jsme k němu byli blízko," připomněl Páník zejména dvě Vukadinovičovy tutovky. „Při prvním sólu mu chyběla trocha štěstí, druhé ovšem vyřešil hodně špatně," litoval kouč.

I remíza nůže být klíčová

Po pauze prý jeho hráčům už šrotovaly v hlavách obavy, aby nepřišli i o nerozhodný výsledek. „I remíza může být ale nakonec klíčová," utěšoval se. „Skládáme bodík po bodíku a já věřím, že už to nějak doskládáme," usmál se Páník.

Kapitán Zlína Tomáš Hájek v úplném závěru zápasu přece jen míč do sítě dopravil, avšak sudí Franěk předtím odpískal faul na příbramského brankáře Hrušku.

„Balón se mně odrazil od hrudi. Netuším, zda někdo gólmana skutečně nedovoleně atakoval, ale tentokrát se rozhodně nemáme na co vymlouvat. Měli jsme do přestávky vést 2:0 a bylo by vymalováno. Vždyť jsme šli párkrát sami na bránu. I tak jsme záchraně hrozně blízko, zvlášť když už zdaleka nejsme v takové křeči jako na začátku jara. Promrhat luxusních pět bodů na Sigmu by bylo trestuhodné," uvědomoval si zkušený zlínský stoper.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články