Hlavní obsah

Ceny Václava Jíry dostali Cipro, Sahula a Rinnerová-Poláčková

Trenér František Cipro, bývalá hráčka Jaroslava Rinnerová-Poláčková a někdejší dlouholetý svazový funkcionář František Sahula se stali letošními držiteli fotbalových cen Václava Jíry. Všechny tři stejně jako předchozí laureáty vyznamenala Fotbalová asociace ČR za to, jak celoživotně přispěli k rozvoji českého fotbalu. Předání cen se dnes odehrálo v Břevnovském klášteře v Praze.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

(Zleva) František Sahula, Jaroslava Rinnerová-Poláčková a František Cipro převzali fotbalové ceny dr. Václava Jíry.

Článek

Devětašedesátiletý Cipro působil ve Slavii jako hráč a poté se proslavil jako trenér. V sezóně 1995/96 dovedl Pražany k mistrovskému titulu a na jaře 1996 došel s červenobílými až do semifinále Poháru UEFA, předchůdce nynější Evropské ligy. V české lize vedl Cipro také Plzeň, Teplice a České Budějovice, kde trénoval naposledy.

"Je to ocenění za nějakou celoživotní práci, i když já ještě nepočítám, že bych to úplně zabalil. Rád bych ve fotbale pokračoval, i když už asi ne jako trenér," řekl při slavnostním vyhlášení Cipro. "Dost si té ceny vážím. Má název člověka, kterého jsem si hrozně moc vážil. S panem doktorem Jírou jsme byli, nechci říct kamarádi, ale dobří známí. Je to i určitá nostalgie," dodal Cipro.

Jednasedmdesátiletý Sahula byl dlouholetým funkcionářem na svazu, kde působil mezi roky 1983 a 2009. Během tohoto období zastával například funkce sekretáře STK pro první ligu, pracoval v organizačním oddělení a později byl několik let i jeho ředitelem. Podílel se tak na organizaci řady fotbalových mezistátních zápasů a dalších fotbalových akcí.

Šedesátiletá Rinnerová-Poláčková byla jednou z nejúspěšnějších československých fotbalistek v 70. a 80. letech. Získala osm titulů se Slavií a dva se Spartou a působila také v AC Milán. Momentálně je manažerkou ženského týmu Slavie.

Reklama