Hlavní obsah

Potřebujeme minimálně osm hráčů, spočítal Petržela. A lituje, že se nic neděje

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Až pět nových hráčů slíbil přivést před startem druhé ligy majitel Baníku Ostrava Václav Brabec. Kouč Vlastimil Petržela by jich ale podle svých slov potřeboval nejméně osm a pokud možno ihned. Jak by mohl tým v příští sezóně vypadat, naznačila sestava proti Bohemians. Přednost na některých postech dostali na přání vedení klubu hráči, s nimiž se počítá i dál. „Musel jsem udělat změny, abychom už konečně odstavili některé hráče. Bohužel to nestálo za nic,“ řekl po utkání Petržela a dodal, že pět slibovaných posil je málo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Ostrava Vlastimil Petržela.

Článek

„Rozkreslil jsem si to podle postů a vyšlo mi, že hráčů potřebujeme minimálně osm. Pokud odejdou kluci, o kterých se mluví, zůstane mi ve středu hřiště jen mladý Ožvolda. To znamená koupit tři středové hráče, křídla, už teď nemáme útočníky, od zimy fňukám, že chybějí stopeři. Vraštil nezůstane, s tím jsem mluvil a chce hrát ligu. Co bude s Kašou, nevím," vyjmenovával Petržela a naznačil, že ven z Baníku má namířeno i současný kapitán Holzer. „Dan tady nezůstane. Děláme sice všechno možné, ale nevěřím tomu. Oni se ti hráči pořád vymlouvají, že je do toho tlačí manažeři, ale tak to přece není. Buď chci, nebo nechci zůstat," řekl Petržela.

Kromě Vraštila, jenž v Ostravě hostuje z Mladé Boleslavi, už před časem odmítl další účinkování v Baníku i středopolař Hrubý. Hostování skončí i dalším slávistům Dostálovi a Červenkovi stejně jako slovenskému záložníkovi Lásikovi, který je kmenovým hráčem Slovanu Bratislava.

A proto Petržela upozorňuje, že je třeba konat. „Každý den dostanu seznam deseti patnácti hráčů, ze kterých bych si mohl vybrat. Oni sem tutově chtějí, ale někdo s nimi musí jednat. Já do klubu zajedu, domluvím se, ale někdo to musí vyřídit papírově, finančně. Jenže ono se nic nedělá," dotkl se kouč faktu, že Baník stále nemá sportovního ředitele.

Vedení na tuto pozici počítá s Dušanem Vrťem, který byl před nedávnem spolu s Markem Jankulovským zvolen do správní rady klubu, nicméně Vrťo je stále smluvně vázaný ve slovenské Senici. „Než se probudíme, tak ti hráči budou někde jinde," varoval Petržela.

Reklama